Konutların Kanalizasyon Suyu 3 Aydır Göle Akıyor



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Sakarya Korucuk Mahallesi'nde inşa ettirdiği meskenlerden 1698 adada bulunan bloka ait kanalizasyon atıkları vatandaşların şikayetlerine rağmen 3 aydır yakındaki Saklıgöl'e akıyor. Mahalle sakinleri, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni (ADASU) defalarca aramalarına rağmen kanalizasyon sorununun çözülmemesine tepki gösterdi.

Korucuk konutlarında oturan Ramazan Çağaç, kanalizasyon suyunun açıktan akarak Saklıgöl'e karışmasının çevre kirliliğine sebep olduğunu söyledi. Sorunun 3 aydır giderilmemesine üzüldüklerini ifade eden Çağaç, "Bir blokun kanalizasyonu altyapıda oluşan bir sorun sebebiyle tarlaların kenarından akarak Saklıgöl'e kadar ulaşıyor. Bu gölden insanlar balık tutarak yiyor. ADASU ekipleri birkaç kez bakıp gittiler. Ancak sorunu çözüme kavuşturmadılar." diye konuştu.

1699 adada oturan Hilmi Aylanç da karşı blokun kanalizasyonunun kendi bloklarının hemen yanından akıp gitmesine tepkisini şöyle dile getirdi:

"Etrafa çok kötü koku yayıyor. Hele hele kanalizasyonun tertemiz bir göle karışmasını izlemek bizi çok üzüyor. Bizim oturduğumuz bir blokun yanına ileride yeni yapılar yapılabilir gerekçesiyle bir kanal bağlantısı yapıldı. Bu kanal bağlantısındaki bir hatadan dolayı tam 3 aydır kanalizasyon suyu doğaya akıyor. Böylesine modern konutların kanalizasyonunun dışarı akması hiç yakışmıyor. ADASU ekipleri çözüm üretmek yerine bahane üretiyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz."

ADASU yetkilileri, sorunun incelendiğini ve kısa sürede çözüleceğini bildirdi.