Konutta daha Çok Peşinat, Az Taksit Dönemi



Sıfır faiz, ucuz fiyat gibi fırsatlar sayesinde son günlerde daire satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Bugünlerde ev almak için girişimde bulunanlar peşinatı mümkün olduğu kadar yüksek tutup düşük borçla konut sahibi olmak istiyor. İstanbul Bahçeşehir'deki İhlas Bizim Evler projesinin satış müdürü Erhan Değerli, birkaç yıl öncesinin aksine çok peşinat verip taksit sayısı ve süresini kısa tutan müşterilerin sayısının son zamanlarda arttığını belirtiyor. Müşterilerle sohbetlerinde kriz sebebiyle yatırım araçlarından parasını çektiklerini söyleyenler olduğunu ifade eden Değerli, "Faiz oranlarının düşmesi, dövizdeki istikrarsız seyir ve Borsa'daki durgunluk sebebiyle parasının değer kaybedeceğinden korkanlar gayrimenkule yatırıyor. Oturulmasa bile kiraya vererek gelir elde edildiği, aynı zamanda değer kazandığı için gayrimenkul tercih ediliyor." diyor.

İhlas Yapı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin arazisi üzerinde hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirilen Bizim Evler projesi 17 blokta 720 daireden oluşuyor. Bu yılın haziran ayında tamamlanacak projedeki dairelerin yüzde 83'ü satıldı. 85 ile 210 metrekare arasında farklı büyüklüklerdeki dairelerin fiyatları 159 bin ile 405 bin TL arasında değişiyor. Projenin satış müdürü Erhan Değerli'ye göre son zamanlarda düzenledikleri kampanyaya gösterilen ilgi ekonomik krizin psikolojik olduğunu gösteriyor. Peşinatın minimum yüzde 30'unu şimdi, kalanını evin tesliminin yapıldığı aydan başlamak üzere krediyle ödeme imkanı sunduklarını, bunun yanı sıra peşinat miktarına göre faiz oranlarını aylık 0,85'e kadar indirdiklerini belirten Değerli, "İsteyen müşterilerimizle senet de yapabiliyoruz. Kampanyalara gösterilen ilgiden memnunuz" dedi. Değerli'ye göre doğru bölgede yapılan ve tüketicilerin taleplerine cevap veren projelere ilgi krize rağmen devam ediyor. Bizim Evler projesinin Bahçeşehir vadi panoramasına ve Marmara Denizi'ne hakim konumuyla aynı zamanda ulaşımının kolaylığıyla ön plana çıktığını vurguluyor.

16 bin ağaç ve süs bitkisi dikiliyor

Yüzde 85'i tamamlanan Bizim Evler'de çevre düzenlemesi kapsamında Ege ve Marmara Bölgesi'nden getirilen çeşitli tür ve boyutta 16 bin adet ağaç ve süs bitkisi dikiliyor. Yüzde 90'ı yeşil alan olarak ayrılan projede kapalı yüzme havuzu, fitness center ve sauna, voleybol, basketbol sahaları, restoran, kreş ve gezi parkuru gibi özellikler yer alıyor. İhlas Holding'in iştiraki İhlas Yapı daha önce Marmara Evleri, İhlas Yuva Sitesi, Armutlu Tatil Köyü, Kuzuluk Kaplıca Evleri'ni inşa etmişti.