Konya Mimarlar Odası'ndan Ulusal Fotoğraf Yarışması: "Kimliksiz Mimari"



Konya Mimarlar Odası, fotoğraf sanatını desteklemek amacıyla ulusal bir fotoğraf yarışması düzenliyor. TFSF Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da desteklenen I. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın başlığı ise "Kimliksiz Mimari".

Yarışmanın asıl amacı şartnamede şöyle özetleniyor:

"Günümüz Mimarisinin teknolojik gelişmelerden soyutlanarak oluşturulması düşünülemez.
Ancak, gerek tarihi , gerekse doğal çevre içinde –bütünsel olarak- bulunduğu ortamı inkar eden , veya geleneği yaşatmak adına geleneksel tarz ve öğelerle hiçbir bağlantı kuramadığımız öykünmelerle ortaya çıkan , fonksiyonu ve cephesi arasında ilişki endişesi olmayan, yani kimliğini tespit edemediğimiz , yani kimlik bunalımı içinde olan mimari oluşumları ortaya çıkarmak, bu yarışmanın asıl amacıdır".

Renkli baskı fotoğrafların kabul edileceği yarışmaya katılım ücretsiz. Yarışma, seçici kurul üyeleri ve birinci derecedeki yakınları dışında amatör - profesyonel tüm sanatçılara açık. Adaylar, en fazla 4 adet fotoğraf ile katılabiliyorlar.

Renkli baskılar paspartusuz ve herhangi bir yüzeye yapıştırılmamış olacak. Daha önce ödül ve Sergileme almış eserler, yarışmaya katılamıyor. Fotoğrafların çekim yeri , yılı ve semti bildirilmek zorunda.

Yarışmaya katılacak fotoğrafların kısa kenarı 20 cm'den kısa, uzun kenarı 45 cm'den uzun olmayacak. Fotoğrafların arka sağ alt köşesine 6 rakamdan oluşan rumuz ve sıra numarası yazılacak. (Örnek 123456-1). Katılım formu ve üzerinde rumuz yazılı ağzı kapatılmış ayrı bir zarfla birlikte aynı paket içerisine konulacak. Zarfın üzerine 6 rakamdan oluşan rumuz yazılacak.
Yarışma sonucunda her katılımcıya, yarışma sonuçlarını gösteren Konya Mimarlar Odası yayını Mimaran Dergisi ve CD albüm gönderilecek. Ayrıca, tüm katılımcılara birer katılım belgesi verilecek.

Seçici Kurul:

Prof. Mehmet BAYHAN / EFIAP and Hon EFIAP
Faruk ERTUNÇ / Fotoğraf Sanatçısı
Sıtkı FIRAT / Fotoğraf Sanatçısı
Vahap AKŞEN / Fotoğraf Sanatçısı
Turgay KAYTANCI / Fotoğraf Sanatçısı
M.Serdar IŞIK / K.M.O Yön.Krl.Bşk.
Metin BERK / KONFAD Yön.Krl.Bş

Ödüller:

Birinci: 1.000 YTL. + plaket + cd + dergi
İkinci: 750 YTL. +plaket + cd + dergi
Üçüncü: 500 YTL. + plaket + cd + dergi
Mansiyon (3 adet): 250 YTL. + plaket + cd + dergi
Mim. Ali SEVEN Özel Ödülü: 500 YTL. + dergi + cd

Daha detaylı bilgi için
Demet Büyükyavuz
T: (0332) 353 47 17
F: (0332) 353 41 61
E: Konya@mimarlarodasi.org.tr