Konya'da Futbol Topu Şeklinde Stadyum



Konya’da kurulacak olan Olimpiyat Köyünde yeşil-beyaz renkte futbol topu şeklinde 33 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Konya’nın spor alanında önemli başarılara imza attığını ve giderek yükselen bir ivme çizdiğini söyledi.

Son yıllarda Şükrü Saraçoğlu Stadı, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı ve son olarak da Kadir Has Stadı gibi son derece modern stadların Türk futboluna kazandırıldığını ifade eden Akyürek, futbolun baş aktörü olan taraftarları tribünlere çekebilmek için her ihtiyaca cevap verebilen modern stadyumların hizmete sokulması gerektiğini bildirdi. Akyürek, bütün bunları düşünerek Konya’ya son derece modern bir stadyum kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye’nin en güzel stadyumunu Konya’ya kazandıracaklarını ifade eden Akyürek, "En son yapılan olduğu için Türkiye’nin en modern  ve en güzel stadyumu olacak. Şu anda proje ihalesi yapıldı ve kabul edildi. Çok da uygun bir rakama projesi tamamlanıyor" diye konuştu.

Projenin kabul edilmesiyle önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını bildiren Akyürek, şunları kaydetti: "33 bin kişilik stadyum, Selçuklu ilçesinde bulunan Real Alışveriş Merkezi civarına yapılacak. Stadyum yeşil-beyaz renkli futbol topu şeklinde olacak. Geceleri ışıklandırma yapıldığı zaman çok güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Yeni stadyum Olimpiyat Köyünün içinde yer alacak. 100 milyon dolarlık olimpik köyde 33 bin kişilik stadyumun yanı sıra, spor salonu, veledrom, olimpik yüzme havuzu, büyük spor parkı, 100 bin metre karelik otopark, amatör spor kulüpleri için geniş alanlar, antrenman sahaları, sporcu otelleri olacak. Bu tesislerimizle dünya çapındaki birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapabilecek konuma geleceğiz."

Mevcut stadyumun alanının Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi karşılığı yeni stadyumun yapılacağını dile getiren Akyürek, devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışmaların başlayacağını bildirdi.

Karatay'a 10 bin kişilik spor salonu

Akyürek, ayrıca Karatay ilçesine 10 bin kişilik bir spor salonu yapılacağını belirterek, Karatay Belediyesi ile birlikte spor salonunun yerini de belirlediklerini ifade etti.

Tesisleşmede önemli hamleler yapacaklarını anlatan Akyürek, şöyle devam etti: "Burası aynı zamanda bir kongre merkezi olarak da düzenlenecek. Böylece, yeni raylı sistem güzergahında, Mevlana Kültür Merkezi civarında yeni bir cazibe merkezi ortaya çıkacak. Öte yandan okullara 10 yeni spor kompleksi kazandıracağız. Kayacık’ta spor okulu yapacağız. Projelerini hazırladık, ön hazırlıklarını yaptık. Konya sporuna katkı için bir futbol okulunu orada hayata geçireceğiz. Konya sporunu dünya ile yarışabilecek hale getirebilmek için çalışmalarımız devam edecek."