Konya’da Kampusa Tramvay Hattı

Üniversite öğrencilerinin kampusa ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılması planlanan Tramvay Hattı için Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kampus hattı tramvayının ihaleden sonra kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Kentin adeta şantiyeye döndüğünü, fiziki çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Akyürek, trafiği rahatlatmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Akyürek, bu çerçevede raylı ulaşım sistemi çalışmalarının da büyük önem taşıdığını bildirdi.

Üniversite ile üzerinde çalıştıkları Selçuk Üniversitesi Yerleşkesi Tramvay Hattı Projesi’nin Ulaştırma Bakanlığı’ndan onay aldığını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

“Büyükşehir Belediyesi olarak en kısa sürede ihaleye çıkıp, hattın bitirilmesini sağlayacağız. Yerleşke içinde mevcut tramvay hattının devamı olarak düşünülen hat, 3 bin 300 metre uzunluğunda olacak. Gidiş-geliş olarak planlandığı için toplam 6 bin 600 metre ray döşenecek. Binlerce öğrencinin yerleşke içinde çektiği ulaşım sıkıntısı sona erecek. Projenin yapılmasını üniversite sağladı, yatırımı da biz yapıyoruz.”

Rektör Okudan da, göreve geldiklerinden bu yana üzerinde önemle durdukları projelerin başında gelen tranvay hattı için protokol imzalanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.