Konya’nın Jeolojik Haritası Çıkarılıyor

Konya’da geçen Şubat ayında çöken ve 92 kişiye mezar olan Zümrüt apartmanı, kentteki binaların güvenilirliğini tekrar gündeme getirdi.

Şehrin jeolojik haritasını çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin bulgularına göre, kentteki binaların sorunu zeminlerinden ziyade inşaatlarında kullanılan malzemenin kötülüğünden kaynaklanıyor.

Konya’daki Zümrüt apartmanı tam 92 kişiye mezar oldu; eksik ve kalitesiz malzeme kullanımı yüzünden yıkılan binadan sonra kentteki yapıların ne kadar sağlam olduğu sorusu bir kez daha gündeme geldi.

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen’e göre, Konya’daki binaların yarısı çürük. Başkan Esen kentteki kamu binalarının bile çürük olduğunu iddia ediyor
Soruna çözüm arayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Zümrüt apartmanı faciasının bir kez daha yaşanmasını önlemek için kentin jeoloji haritasını çıkarmaya başladı.
Jeoloji haritası hazırlandıktan sonra kentteki imar çalışmaları bu haritaya göre yapılacak. Ayrıca kurulacak kent koordinasyon kurulu ile inşaatlar özel olarak denetlenecek.