Kopan Elektrik Teli Yine Çocuk Öldürdü



Kopan elektrik telleri, sokakta oyun oynayan bir çocuğun daha ölümüne neden oldu. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Karakuzu köyünde yaşayan altı yaşındaki Mehmet Kaya önceki akşam annesi yemek yaparken oynamak için sokağa çıktı.

Mehmet, bu sırada koparak yere düşen elektrik tellerine dokununca akıma kapıldı. Ağır yaralanan Mehmet, çığlıkları ile sesine koşan yakınları ve komşuları tarafından Viranşehir Devlet Hastanesi’ne götürülmek istenirken yolda öldü.

Mehmet Karakaya’nın cenazesi, hastane morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mehmet’ten iki gün önce beş yaşındaki Umut Işık, Kayseri’de sokakta oynarken üzerine düşen elektrik teli nedeniyle ölmüştü.  Mahalle sakinleri, olayda Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ yetkililerinin ihmali olduğunu ileri sürdü. Bir görgü tanığının anlatımına göre olaydan 10-15 dakika önce elektrik şirketi yetkilileri direkte bakım yapıyordu, bu sırada tellerinden biri koptu. Mehmet düşen ikinci teldeki akıma kapıldı. (dha, aa)