Köprü ve Viyadüklerde Güçlendirme Yapılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğaz köprülerinin ardından, muhtemel bir depreme karşı otoyolların güçlendirilmesi amacıyla yeni proje çalışması başlattı. Japon kredi kuruluşlarından sağlanan krediler ile İstanbul boğaziçi köprülerinin depreme karşı güçlendirilmesi projesinden sonra, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'ndeki otoyol, köprü, viyadük ve tünellerin de depreme karşı güçlendirilmesi için ilk adım atıldı.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje kapsamında, “otoyollar ve otoyolu bağlantı yollarındaki köprü, viyadük ve tünellerin depreme karşı güçlendirilmesi yapım işinin kontrollük ve müşavirlik hizmetleri işi” için ön yeterlilik alma tarihi belirlendi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunarak görüşmeye davet edileceklerden, daha sonra belirlenecek bir tarihte teklifler alınacak.

İhale konusu hizmet, 253 adet yapıyı (211 adet alt-üst geçit, 37 adet viyadük, 5 adet tünel) kapsıyor. Söz konusu çalışmalar, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde işe başlanıp 960 takvim gününde tamamlanacak.