Köprüde Devlet Eliyle Sahtekarlık!



Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalar nedeniyle dün gece 4 saat boyunca Boğaziçi Köprüsü'ne yönlendirilen sürücüler, burada nakit gişesi olmadığını bilmedikleri için zor anlar yaşadılar.

Bazı sürücüler araçlarını terk edip diğer sürücülerden OGS ve KGS isterken, bazıları iseplakalarını gazete kağıdı ve bezlerle kapatıp devlet eliyle sahtekarlık yaptılar.

FSM Köprüsü, 'hassas ölçüm çalışmaları' nedeniyle 02.00-06.00 saatleri arasında trafiğe kapatıldı. Köprüyü kullanacak olan kamyonet ve ağır taşıtlar dışında kalan araçlarla, şehirlerarası yolcu otobüsleri, trafik akışının sağlanacağı Boğaziçi Köprüsü'ne yönlendirildiler. Ama bu köprüde nakit geşesi olmayınca şehir dışından gelen araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Sadece Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) olan Boğaziçi Köprüsü'ne gelen ve nakit gişe ollmadığından haberdar olmayan vatandaşlar devlet eliyle sahtekarlık yaptılar.

Kimi sürücüler araçlarını durdurup diğer araçların OGS ve KGS'sini rica edip geçiş yaptı. Bazıları ise uygulamaya çaresizlikleten sahtekarlık yapmayı tercih ettiler. Bu sürücüler araçlarının plakalarını bezle ve gazete kağıtlarıyla kapatarak kaçak geçiş yaptılar. Köprü üzerindeyken uygulamadan haberi olan sürücüler, geri de dönemediklerinden devletin azmettirmesiyle sahtekarlık yaptılar.

FSM Köprüsü'nden Boğaziçi Köprüsü'ne yönlendirilen sürücüler, köprüde nakit geçişlerin yapılmadığına dair herhangi bir uyarı yapılmadığını söyleyerek, "Bu yapılan haksızlık" diye isyan ettiler.