Köprülerdeki Çalışmalar için Ek Tedbirler Geldi



Kriz masası, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu’nun başkanlığında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Şengün, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, Trafik Denetleme Şube Müdürü Yrd. Ali Özsoylar, Trafik Denetleme Şube Müd. Yrd. Alim Karakılıç, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Yakup Demirhan, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, Ulaşım Koordinasyon Müdürü Adil Karaismailoğlu ve Zabıta Tedbir Müdürü İbrahim Köse'nin katılımıyla dün toplanmış ve ek tedbirleri görüşmüştü. Alınan kararların, Başkan Topbaş tarafından açıklanacağı duyurulmuştu. Topbaş ise Pazartesi’yi beklemeden alınan önlemlerin açıklanması ve uygulamaya hemen geçilmesi talimatını verdi.

Uygulanacak ek önlemler

1- Çalışmalar boyunca FSM köpründe gişe alanındaki yığılmaların engellenmesi ve şerit disiplininin sağlanabilmesi için köprüdeki aktif şerit sayısı dikkate alınarak en fazla 6 gişeden araç geçişine izin verilecek.

2- Şehirlerarası yolcu otobüslerinin 24.00 - 05.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü’nden de geçmelerine izin verilecek.

3- Hafriyat kamyonları, FSM köprüsünü sadece 24.00-05.00 saatleri arasında kullanacak.

4- Çalışmalar sırasında trafik denetim elemanları ve mobil ekiplerle denetimler artırılacak.

5- FSM Köprüsü Avrupa ve Anadolu girişlerinde ambulans, çekici, itfaiye araçları bulundurulacak.

6- FSM Köprüsü Avrupa ve Anadolu girişlerine mobil büfe ve WC konulacak ve İBB zabıta ekiplerince kontrol edilecek.

7- Küçüksu-İstinye arasında denizden yolcu taşıması yapılacak ve İETT otobüsleri ile bu taşımacılığın desteklenecek.

8- Çalışmaların hızlandırılarak, iş programına uygun olarak zamanında bitirilmesi sağlanacak.

9- 24 saat izlenen yol durumu ile ilgili bilgilendirme yapılacak ve araçların uygun güzergahlara yönlendirilmesi sağlanacak; bunun için yayıncı kuruluşlar bilgilendirilecek.