Koray, Ürdün’de Hastane Yapacak



Koray İnşaat, Ürdün’de 185 milyon dolarlık bir hastanenin inşaatı için anlaşma imzaladı. Şirket, Ürdün Kralı Abdullah’ın kanserden ölen babası için kurduğu Kral Hüseyin Vakfı adına Amman’ın Naur şehrinde yapılacak olan Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi’nin inşaatını gerçekleştirecek.

Koray İnşaat, 2004 yılında Ürdün Kraliyet’ine ait bir eğitim kurumu olan Ürdün Kraliyet Akademisi’nin de inşaatını gerçekleştirmişti. Firmanın Ürdün Kraliyet Akademisi inşaatındaki başarısı ve tecrübesine tanık olan Ürdün Kraliyet’i ülkenin en önemli ve en prestijli hastanesi için de Koray İnşaat’ı tercih etti. Kral Hüseyin Kanser ve Biyoteknoloji Enstitüsü Hastanesi, 2011 yılında tamamlanarak, Ürdün ve Ortadoğu’da kanser alanında hizmet verecek en büyük hastanelerden biri olacak.

30 ayda tamamlanacak

Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi Ürdün’ün başkenti Amman’ın Naur şehrinde Ölüdeniz’e bakan bir tepede, 660 dönümlük ormanlık bir arazide inşa edilecek. Hastane projesinde ana hastane binası, otel, hemşire yatakhanesi, kapalı otopark ve enerji binası olmak üzere beş ana bölüm yer alıyor. 300 yataklı hastanenin toplam inşaat alanı ise, 120 bin metrekare. Tıbbi ekipman, tefriş gibi uygulamalarla birlikte projenin toplam yatırım bedeli 300 milyon doları buluyor. Yapılan anlaşmaya göre hastanenin inşaatının 30 ayda tamamlanması planlanıyor. Kral Hüseyin Biyoteknoloji ve Kanser Enstitüsü Hastanesi’nin yapımında yaklaşık 500 Türk çalışacak.