Kordon Yine Kapanıyor!



İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin en önemli eğlence merkezlerinden biri olan Kordon’a yeni trafik düzenlemesi geldi. Atatürk Caddesi olarak adlandırılan Liman ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki mesafenin araç giriş çıkış saatleri yeniden belirlendi. Uzun süredir ‘serbest’ olan giriş çıkışlar nedeniyle trafik akşam saatlerinde allak bullak olunca önlem gecikmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yeni saatler için kararını aldı. Büyükşehir dışında birçok kamu kurumunun katıldığı toplantıdan saat kısıtlaması kararı çıktı.

Hangi saatler yasaklanacak?

UKOME kararına göre giriş çıkış saatleri için üç farklı uygulama gerçekleştirilecek. Buna göre Kordon’a hafta içinde akşam 20:00 ile gece 01:00 saatleri arasında giriş yapılmayacak. Cuma-Cumartesi günleri araç trafiğine kapalı olan saatler ise 19:00-02:00 aralığı olacak. Pazar günü ise araçlar 19:00-01:00 arasında Kordon’a giremeyecek. Özellikle tedarikçiler başta olmak üzere işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak işler için girecek araçlar açık olan saatleri tercih edecek. Resmi araçlar, polis ve ambulanslar dışında özel araçların girişine belirlenen saatlerde giriş yasaklanacak. Karar 1 Haziran’dan itibaren uygulamaya koyulacak.

Öte yandan talebin emniyetten geldiği ifade edilirken daha önce okulların bitiş tarihinden itibaren uygulanan saat uygulamasının başlangıç tarihi Nisan ayı olarak tespit edildi. Bundan sonraki uygulama 15 Nisan-15 Ekim tarihleri arasında olacak.

Anket yapılmıştı

Daha önce de Kordon’u araç trafiğini kapatan Büyükşehir Belediyesi, eğlence mekanlarını işletenlerden gelen tepki üzerine yeniden düzenleme kararı almıştı. Özellikle işletmelerin üzerinde oturan vatandaşların düşüncelerini alan ve fikirlerini soran belediye anket yapmıştı. Ankette, Kordon’un yayalaştırılmasından memnun musunuz?, Kordon’un trafiğe kapalı olduğu saat aralığından memnun musunuz? ve Sizce Kordon, hangi saatler arasında trafiğe kapatılmalı? soruları soruldu. Kordon’da bulunan 1095 konut ve işyerinde yapılan ankette büyük çoğunluk yolun trafiğe açılmasını istemişti.