Koreli Çelik Tel Devi Koswire Türkiye'ye Yatırıma Geldi



Dünyanın en büyük tel üreticilerinden Güney Koreli Koswire, yatırım için mercek altına aldığı Türkiye'ye çıkarma yaptı. Yıllık geliri 2 milyar doları geçen Koswire'ın Başkanı Sung - Pyo Hong ve kurmaylarından oluşan heyet, iki günlüğüne Türkiye'ye gelerek incelemelerde bulundu.
Kore ve ABD'de üretim yapan Koswire, kısa süre önce de Çek Cumhuriyeti'nde bir fabrikanın temelini atmıştı. Türkiye'nin en hızlı büyüyen pazarları arasına girdiğini belirten Hong, "Türkiye'de öncelikle bir ofis kurmayı düşünüyoruz" dedi.

Milano ya da İstanbul
Hong, Türkiye temsilciliği kurdukları takdirde hem Türkiye'yi yakından tanıyacaklarını, hem de Rus ve Ortadoğu pazarına yayılma fırsatı yakalayacaklarını söyledi.
Ofis için İstanbul'un yanı sıra Milano'nun da gündemde olduğunu belirten Hong, sonbahara doğru iki kentten birisinde karar kılacaklarını ancak İstanbul'un ağır bastığını söyledi. Türk askerinin Kore için savaştığını hatırlatan Hong, "Duygular kararımızı etkiliyor" dedi. Hong, Türkiye'de ofis kurulduğu takdirde üretim yapılması olasılığının da doğacağını söyledi.

'Mister Yoo Türkleşti!'
Türkiye ofisi kurulduğu takdirde başına Koswire Avrupa Başkanı Eun - Geol Yoo'nun geçebileceği öğrenildi. Hong, son 1 yıldır İstanbul Bostancı'da yaşayan Yoo'nun kendisine Türkiye'yi anlattığını ve adeta 'Türkleştiğini' söyledi. Koswire'ın 40 yıldır otomobillerde ve elektronik cihazlarda kullanılan çelik telleri ürettiğini belirten Hong, "Dünyada bu üretimde birinciyiz. Yıllık 48 bin ton paslanmaz tel üretme kapasitemiz var" dedi.