Körfez'de Dev Projeler Devam Ediyor



Dubai merkezli Proleads araştırma şirketi tarafından yayınlanan son raporda küresel ekonomik krizin etkilerini bertaraf etmeye çalışan emlak ve inşaat sektörünün tahmin edilenden daha olumlu bir konumda olduğu kaydedildi.
Rapora göre, bölgede ilk sırada gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nde ticari, perakende satış, eğitim, sağlık, eğlence ve konut sektörlerinde 661,4 milyar dolar değerinde bin 853 sivil bina projesi devam ediyor. Suudi Arabistan'da 417,8 milyar dolarlık 847 aktif projenin bulunduğu ve Kuveyt'te ise 142,7 milyar dolarlık 160 aktif projenin devam ettiği öğrenildi.

Araştırmaya göre doğal gaz zengini Katar'da 48,2 milyar dolarlık 186 proje, Bahreyn'de 40,2 milyar dolarlık 232 proje ve Umman'da 38,5 milyar dolarlık 116 proje devam ediyor. Proleads müdürü Emil Rademeyer, küresel krizin de etkisiyle bölgedeki birçok projenin askıya alındığını ya da tamamen iptal edildiğini fakat buna rağmen son yapılan araştırmaya göre bölge ülkelerde önemli miktarda inşaat aktivitesinin devam ettiğini söyledi.

Bunun yanı sıra inşaat sektöründeki firmalar için buluşma, yeni iş imkanları araştırma ve müşterileriyle görüşme ortamı sağlayan Big 5 adlı inşaat fuarının halen Dubai'de devam ettiği ve fuara 20 ülkeden 149 firmanın katıldığı açıklandı.