KÖSTER: "Yeşil, Bizim Başlangıç Noktamız"



17. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir kapsamında KÖSTER Yapı Kimyasalları A.Ş. Türkiye Satış Müdürü Selahattin Özüpek ile firmanın 'sürdürülebilirlik' konusuna yaklaşımı ve yeni ürünleri hakkında detaylı bilgi aldık. Yapı Fuarlarına çok uzun yıllardır katıldıklarını aktaran Özüpek, "Son yıllarda Fuarlarda bayrağın bir adım öne taşındığını görüyoruz. Yapı-Endüstri Merkezi tarafından gerçekleştirilen hemen hemen bütün faaliyetlerde yer almaya çalışıyoruz. Sektörümüze sağladığı katkı için de teşekkür ediyoruz" dedi.

"2011 senesi içinde ürün portföyümüze 13 yeni ürün ekledik"

KÖSTER Yapı Kimyasalları A.Ş.’nin 1994 yılında Türkiye’deki faaliyetlerine başladığını ifade eden KÖSTER Yapı Kimyasalları A.Ş. Türkiye Satış Müdürü Selahattin Özüpek, 2011 senesi içerisinde firmanın ürün portföyüne 13 yeni ürün eklediklerini aktararak "Bu gelişme, aslında bizim büyüyen organizasyon yapımızın ve sektörün ihtiyaçlarını daha çok karşılama yönündeki çalışmalarımızı gösteren bir sayı" dedi.

Çok geniş bir ürün portföyüne sahip olduklarını aktaran Özüpek, ürünlerinin uzun senelerdir güvenle kullanıldığına, ürünlerin kalitesinin toplum tarafından da bilindiğine vurgu yaptı. "Çevresel faktörleri işin içine alan, bugün on yılı aşkın süredir sistem bileşenleriyle yer aldığımız ısı yalıtım sektöründe uluslararası pazardaki tecrübelerimizi Türkiye’ye 'Comfortherm' markasıyla sunuyoruz" diyen Özüpek,  2010 yılında düzenlenen bir organizasyonda en iyi ısı yalıtım ürünü olarak başarı elde ettiklerini belirtti. Bu bağlamda 'Comfortherm' markasının sistem bileşenleriyle, kalitesiyle, farklılığıyla firmanın güvendiği bir ürün olduğunu ve sektöre katma değer getireceğini vurgulayan Özüpek, "Yeri gelmişken şunu da paylaşmak isterim; temel su yalıtımlarında bir anlamda toprağa maruz kalan yalıtım ürünlerinin toprağı kirletmemesi konusuna ayrıca önem veriyoruz. Toprağa ve su kaynaklarına değişik salınımlar yapmayan ürünler üretiyoruz. Bunun önemli bir detay olduğunu düşünüyorum" dedi.

Zaman içerisinde daha yeni ürünlerin de ürün portföyüne ekleneceğini ifade eden Özüpek, söz konusu ürünlerin firmanın sektöre bakış açısını yansıttığını aktararak ürün gruplarının firmanın gelecekteki hedeflerini destekleyecek ürünler olduğuna değindi.

"Yeşil ve mavi renkler bizim kurumsal yapımızı, çevreye bakış açımızı yansıtıyor"

"Yeşil ve mavi renkler bizim kurumsal yapımızı, çevreye bakış açımızı yansıtıyor" diyen Özüpek, KÖSTER firmasının pek çok sertifikalı ürünü bulunduğuna dikkat çekti. LEED sertifikası alan bazı yapılarda ürünlerinin kullanıldığına ve kullanılmaya devam ettiğini ifade eden Özüpek, "Gelecek nesillere bırakacağımız dünyayı önemsiyoruz. Uluslararası bir marka olarak da sorumluluklarımızı biliyoruz. Dolayısıyla KÖSTER olarak hammadde girişinden nihai ürün çıkışına kadar geçen süreçte çevresel koşulları gözetiyoruz" dedi.

Uzun senelerdir Türkiye’de marka güvenilirliği ve bilinirliğine önem verdiklerini anlatan Özüpek, bugün gelinen noktada da firma olarak ortaya koydukları stratejilerinin, öngörülerinin doğru olduğunu bir kez daha gördüklerini vurguladı. İleriki süreçte daha büyük hedeflerin peşinde olacaklarını söyleyen Özüpek, "Şirket olarak çevresel faktörleri gözetmeye devam edeceğiz" dedi.

"KÖSTER Türkiye önemli sorumluluklara sahip" 

Türkiye’nin, KÖSTER şirketleri arasında önemli bir lokasyonda yer aldığını da aktaran Özüpek, "Merkezimizin de bu anlamda KÖSTER Türkiye’ye önemli sorumluluklar yüklediğini ifade edebilirim. KÖSTER Türkiye olarak ikinci fabrika kurulumumuzu gerçekleştirdik. Bu fabrikamızı 2012 senesinde devreye sokacağız. Bu, KÖSTER Türkiye’nin Türk Cumhuriyetleri, Gürcistan, Kıbrıs, Suriye ve Irak pazarlarında yetkin olduğunun bir göstergesi. Bizim halihazırda Kıbrıs, Irak ve Gürcistan’da temsilimiz var. KÖSTER, aktif olarak oradaki projelerde yer alıyor. Bununla birlikte KÖSTER Türkiye’nin ciddi sorumlulukları var ve biz bunu önümüzdeki süreçte yeni üretim tesisimizle bir adım öteye taşıyacağız. Yeni üretim tesisimiz Gebze Kimyacılar Organize Sanayi bölgesinde yer alıyor. Bununla birlikte yeni idari binamızı da orada konumlandıracağız".

"Türkiye’de çok güvendiğimiz bir Ar-Ge laboratuarımız var ve bu bizim övünebileceğimiz bir kolumuz"

Daha sonra KÖSTER Türkiye’nin Ar-Ge çalışmalarından ve genel olarak çalışma prensiplerinden de bahseden Özüpek, sözlerine şöyle tamamladı:

"Türkiye’de Ar-Ge çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz bir yapılanmamız var bunun en temel nedeni her ürünün ülkeler arasında kullanım noktalarının farklı olabileceği gerçeği. Bugün siz Çin’de ya da Yeni Zelanda’da kullandığınız ürünü Türkiye’de de kullanamazsınız. Bunun değişik varyasyonlarını deneyerek Türkiye’nin optimum koşullarda performansını konumlandırmak zorundasınız. Bizim Türkiye’de çok güvendiğimiz bir Ar-Ge laboratuarımız var ve bu bizim övünebileceğimiz bir kolumuz. Çünkü buradan mutlaka müdahil olmak durumundayız. Bu anlamda Almanya merkezimizin de bu konuda desteğini almak önemli ve desteklerini de alıyoruz. Türkiye’deki fabrikanın sadece üretim yapan değil ama aynı zamanda bunu konumlandıran bir özelliğe de sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bununla birlikte Almanya’dan ithal ürünler getiriyoruz çünkü belli kalitedeki ürünleri Türkiye koşullarında da yakaladığınız zaman merkezinizden getirmeniz gerekir".