Koşuyolu Halkı, Mahallenin Ticarileşmesini İstemiyor

(Fotoğraf: BirGün)

Geçmişte en hızlı atların yarışlarına sahne olan ve adını da buradan alan İstanbul Kadıköy'deki Koşuyolu, son günlerde mahalleye yapılmak istenen ocakbaşı/lokanta projesine karşı ayakta.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; 1950'lerde bahçeli, az katlı evlerin olduğu, yeşil dokusuyla dikkat çeken mahallenin giderek "kafeyoluna" dönüştüğünü söyleyen mahalleli "İmar Planı notlarında imar dokusu korunacak alan olarak belirtilmiş ve konut fonksiyonu verilmiş. Burada kafe/ lokanta/ ocakbaşı açılması hukuka aykırı. Çalışmaların derhal durdurulmasını ve işletme ruhsatı verilmemesini talep ediyoruz" dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Koşuyolu Mahallesi, 1957 yılında mimar Kemal Ahmet Aru tarafından dönemin konut bölgesi olarak planlanan ve inşa edilen bir mahalle. 2000'li yılların ortalarından itibaren mahallede evlerini işyerlerine kiraya vermek isteyenler ile işletmelerin sayısı artınca 1/1000'lik bir imar planı hazırlandı.

Bu plana göre mahallenin ana caddesi konut+ticaret, iç kısımları ise konut alanı olarak yer aldı. Bu planlara karşın İsmail Paşa Sokak yani Koşuyolu'nun ara sokağında bir ocakbaşı açılmak istenmesi ve buna yönelik tamiratın başlatılması mahallelinin tepkisine neden oldu.

Koşuyolu'nda 800 tane bağımsız birim olduğu, 600'ünün konut olarak bırakıldığı, söz konusu işletmenin faalieti geçmesiyle tüm bu yapıların ticarethaneye dönüştürülmesinin önünün açılabileceği endişeleri de gündeme geldi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.