Köy Enstitüsü Parkı AVM İçin Yıkıldı



Sözcü'de yer alan habere göre; Köy Enstitüleri için "ahır" benzetmesi yapması ile sert eleştirilen Orhan Bıçakçıoğlu'nun Belediye Başkanı olduğu Trabzon Beşikdüzü Belediyesi kararıyla, Atatürk döneminden beri ilçe halkına hizmet veren 85 yıllık Köy Enstitüsü Parkı, AVM inşa etmek üzere yıkıldı.

Yargı kararını dinlemediler

Kent merkezinde bulunan, üzerinde park, Atatürk Lisesi ile Köy Enstitüsü Ortaokulu ve Ticaret Lisesi bulunan Cumhuriyet eseri 6 bin 250 metrekarelik alan, AKP'li Belediye tarafından TOKİ'ye satılmıştı. Eğitim amacıyla tahsis edilen bu alana TOKİ, AVM ve konut yapma kararı aldı. Konu yargıya taşınmış, yargı da, imar planı değişikliğine karşı yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak Belediye, karara karşı ayrı bir imar planı hazırladı.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Yıkıma büyük tepki gösteren Beşikdüzülü vatandaşlar, “Orası, 1933'ten beri halkımızın hizmetinde olan bir yerdi. İlçemizin simgesiydi. Cumhuriyetimizin eseriydi. Toplumsal hafızamızı temsil ediyordu. Bir gece, hem de kandil gecesi gelip, ağaçları kestiler, Atatürk'ün büstünü kaldırdılar. Orayı ranta açtılar” diyerek tepki gösterdi.

Köy Enstitüsü için "ahırları yıktık" dedi

1940'ta Beşikdüzü Köy Enstitüsü olarak kullanılan, ardından öğretmen okulu ve lojmanına dönüştürülen sonra da atıl halde kalan 8 bina, yurt yapımı için yıkılmıştı. “Ahırları yıktık'' diyen AKP'li Başkan Orhan Bıçakçıoğlu büyük tepki toplamıştı.