Koya Beton Döken Şirket, Koyu Yeniden İstiyor



Antalya Erenkuş mevkiinin hemen alt tarafında bulunan Bambus Plajı, Antalya'nın dünyaca ünlü falez bandında yer alıyor. Kentin hemen merkezinde yer alan ve aynı zamanda ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı' statüsünde bulunan eşsiz koy, bir dönem kentin gözde mekanları arasında yer alırken 2014'te kaçak inşaatlar, ruhsatsız yapılarla gündeme geldi.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; Muratpaşa Belediyesi, Nisan 2014 ve Mayıs 2015'te kaçak inşaat çalışmaları nedeniyle plajı mühürledi. Koyda kaçakların kaldırılması için çalışmalar başlatılırken 12 Mart 2016'da şikayet üzerine plaja giden Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, deniz dubasıyla plaja kepçe ve paletli ekskavatör getirildiğini, falezlere beton döküldüğünü belirledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yasal sürecin tamamlanmasının ardından plajda 8 Nisan 2016 sabahı yıkım başladı. Üzeri tamamen betonla kaplanan falezlerde tahribat betonun sökülmeye başlamasıyla ortaya çıktı. Falezlerin demir profillerle kaplandığı, plajın dışarıdan görülmesini engellemek için kayalıklara duvar örüldüğü ve plajın moloz doldurularak genişletildiği görüldü.

Bambus'ta tüm kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımının tamamlanmasının ardından Muratpaşa Belediyesi, koyu halka açık plaj haline getirmek için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na başvurdu.

Komisyon, 12 Şubat'ta belediyenin talebini görüşmek üzere toplandı. İlgili kararda, doğa harikası koyu bir kaçak yapı cenneti haline getiren ve falezlere beton döken şirketin Ağustos 2020'de, Bambus Plajı'nı günübirlik kullanım amaçlı kiralama talebine ilişkin değerlendirme sürecinin devam ettiğini, Muratpaşa Belediyesi'nin talebinin de bu çerçevede değerlendirileceği belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.