Köylüler İstiklal’i Süpürdü



Manisa’nın Develi köyünden İstanbul’a gelen köylüler, İstiklal caddesini süpürdüler. Köylüler köylerine çöplük yapılmasına karşı çıkıyor. Manisa’nın Develi köyünde oturan yaklaşık 70 köylü, köylerine yapılmak istenen çöplüğe karşı İstiklal Caddesi’nde çıplak ayaklarla yürüdü. Kadınlar beraberinde getirdikleri süpürgeleriyle İstiklal Caddesi’nde AKP Hükümeti’ni, çeteleri ve mafyayı süpürdüler.

Köylüler, Galatasaray Meydanı’ndan Fransız Konsolosluğu’na kadar 2 kez; “Korkma korktukça sıra sana gelecek” ve “Köyümüze çöplük istemiyoruz” sloganlarıyla ve yerleri süpürerek yürüdüler. Zaman zaman kısa süreli oturma eylemleri de yapan köylüler adına basın açıklaması yapan Oktay Konyar, bilirkişi raporlarına rağmen Develi köyüne katı atık depolama merkezinin kurulmaya çalışıldığını, yaylaların, ormanların satıldığını ve buna kimsenin ses çıkarmadığını söyledi.

Köylüler ise, haklarını sonuna kadar savunacaklarını bir kez de İstiklal’de haykırdılar. Çevreden geçmekte olan halk da alkışlarıyla köylülere destek verdi. Köylüler eylemlerinin ardından giyinerek, Ayasofya ve Yere Batan Sarnıcı gibi tarihi eserlerin bulunduğu Tarihi Yarımada’yı gezmeye gittiler.