Köylülerin Su Tepkisi



DHA'nın haberine göre, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı'ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanmak istenmesine tepki gösterdi. Köylü kadınlarının da destek verdiği köylüler köy girişindeki çeşme başında toplanarak durumu protesto etti. Ellerinde sopalar bulunan köylüler, suyun tamamen kapalı şebekeye alınıp diğer köylere götürülmesine karşı olduklarını belirtti. Protestocu köy kadınlarından Mediha Yıldırım araziden çıkan suyu daha önce bu köylerle ortak kullandıklarını belirterek, "Biz bu suyu hem arazimizi sulamada hem de hayvanlarımızın sulanması için kullanıyoruz. Şimdi sadece bu 3 köye suyu götürmek istiyorlar. Biz bunu istemiyoruz, suyun eskiden olduğu gibi kalmasını istiyoruz" dedi.

Köylüler, kaynağın tamamen şebekeye aktarılması durumunda arazileri ve hayvanların susuz kalacağını savunarak, projede değişiklik istedi ve suyun bir bölümünün eskisi gibi açıktan akması isteminde bulundu.

İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından söz konusu yerle ilgili olarak proje hazırlandığı belirtilirken, işi alan firmanın iş makinelerinin bölgeye geldiği belirtildi. Köylüler, değişiklik yapılmadığı takdirde iş makinelerinin alana girmesine izin vermeyeceklerini açıkladı. Köylülerin tepkisi nedeni ile sabah saatlerinde çok sayıda jandarma köy girişinde görevlendirildi. Köylülerin her hangi bir taşkınlıkta bulunmaması için önlem alındı. Jandarmanın görüştüğü köy sakinleri sorunun çözülmemesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini belirterek dağıldı.