Köylülerin Yol İsyanı



DHA'nın haberine göre, eriyen kar suları ve yağmurların köstebek yuvasına çevirdiği karayolunda yolculuğun bir işkenceye dönüştüğünü, araçları ise hurdaya çevirdiğini belirten köylüler, sürücülerle birlikte yolda eylem düzenledi.

Yaklaşık 100 kişilik grup, Gümüşali köyü mevkiinde araçların kontaklarını kapatarak yolu ulaşıma kapattı. Yolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatan şoför ve köylüler, İl Özel İdaresi ve Muş milletvekillerini protesto etti. Sürücüler, araçlarını iki haftada bir bakıma götürdüklerini belirterek, "Kazandığımızı sanayideki ustalara ya da yedek parçacılara veriyoruz. 2013 model bir minibüs bu yolda çalıştımı hurdaya döner" dedi.

Eyleme katılan Dereyurt Köyü Muhtarı Mustafa Çetin, yolun onarılması için başvurmadıkları yer kalmadığını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Grup köy yolunun yıllardır bu durumda olduğunu hatırlatan Çetin, "Sesimizi Başbakana duyurmak istiyoruz. Bu yolda yolculuk yapmak işkenceye dönüyor. Bu nedenle kimse köyünden ayrılmak istemiyor. Artık dayanacak güçümüz kalmadı. Hastalanıp hastaneye gidenler birkaç gün kendine gelemiyor. Seçim zamanı gelip oy istemesini bilen siyasileri istemiyoruz" diye konuştu.