Kristalize Su İzolasyon Harcı Penetron® ile Negatif ve Pozitif Yönden Uygulama



Kalekim tarafından sektörle buluşturulan kristalize su izolasyon harcı Penetron®, yüzeylerin negatif ve pozitif yönden su izolasyonunda kullanılarak su basıncına karşı yüksek dayanıklılık sergiliyor ve su ile temas eden yapılarda güvenle kullanılıyor.

Çeşitli yollarla yapılara nüfuz ederek, yapıların güvenliğini ve konforunu kötü yönde etkileyen su ve nem, yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim’in sektörle buluşturduğu su izolasyon çözümleri ile sorun olmaktan çıkıyor. Çimento esaslı ve kapiler etkili kristalize su izolasyon harcı Penetron® ile ürünün yapısal olarak sağlam tüm beton yüzeylerin negatif ve pozitif yönden su izolasyonunda kullanılabilmesi sağlanıyor.

Bodrum katları, temeller, perde duvarlar, yüzme havuzları, su depoları, kanalizasyon ve atık su arıtma tesisleri, tüneller, köprüler, asansör kuyuları ile banyo, duş ve tuvalet gibi ıslak hacimlerde kullanılan Penetron®, betondaki kapiler boşlukları ve 0,4 milimetreye kadar rötre çatlaklarını, oluşturduğu kristaller ile doldurarak kusursuz bir su izolasyonu sağlıyor. Bu sayede betonarme yapılarda suyun geldiği yönün tersinden de su izolasyonu yapılması mümkün oluyor. Örneğin betonarme perdelerle çevrili bir bodrum katına dışarıdan gelen suyun izolasyonu, içeriden yapılan uygulama ile gerçekleştiriliyor.

Negatif ve pozitif su basıncına karşı mükemmel dayanıma sahip olan Penetron®, betonun nefes almasını engellemeyerek tamamen kurumasını sağlıyor. Donatıların korozyona karşı korunmasını da sağlayan ürün, aynı zamanda basınç mukavemetini de arttırıyor. Kimyasal etkilere dayanımı ile Penetron® toprak altında kalan ve sürekli su ile temas eden yapılarda güvenle kullanılabiliyor.

Fırça veya sprey ile uygulanma kolaylığıyla da hızlı ve ekonomik çözüm sunan Penetron® ile uygulama yapılan yüzey zarar görse dahi betonun su geçirmezliği bozulmuyor ve uygulama yapılan yüzeyin tuğla, ısı izolasyon levhası gibi malzemelerle korunmasına da gerek kalmıyor.