Kruvaziyer Turiste ‘Kuş Cenneti’ Rotası



Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kruvaziyer gemilerle kente gelen turistlerin İzmir Kuş Cenneti’ni de gezmeleri için tur düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanlığı’nı da üstlenen Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti’nin eksikliklerinin tamamlanması ve sorunlarının çözümü için harekete geçti. Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’yle birlikte hareket eden Kocaoğlu, Kuş Cenneti’nin tanıtım için de kampanyalar başlattı.

Hedefler açıklandı

Öncelikle, İzmir ve çevresindeki okullardaki öğrencilere yönelik geziler düzenlendi. Kocaoğlu, tanıtım atağının süreceğini, ayrıca, eksik yolların tamamlanacağını, balıkçı barınakları ve yeni İdare binası, flamingoların üremesi için Koruma Kurulu izninden sonra ada yapacaklarını söyledi. Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti’yle ilgili öncelikli hedeflerden birini de açıkladı.  Kocaoğlu, her geçen yıl sayısı artan kruvaziyer turizmi kapsamında düzenlenen turların arasına ‘İzmir Kuş Cenneti’ turunun da alınması gerektiğini belirtti.

Çalışma yapalım

Kocaoğlu, “Kruvaziyer gemilerle gelen turistin 2-3 saatini Kuş Cenneti’nde geçirmesini sağlamalıyız. Bunun için çalışmalar yapmalıyız”dedi. Kruvaziyerle gelen turistler genellikle Efes ve Meryemana turlarına katılıyor. Kent içinde dolaşmayı tercih ediyor.