Kuartz ve silis tartışmaları sürerken “ekolojik” yüzey temizlik sistemleri

Düşük basınçla ve merkezkaç akımla çalışan, taşınabilir IBIX Ekolojik Yüzey Temizlik Sistemlerinin Türkiye ve Türki Cumhuriyetler distribütörü olan Letoon Mimarlık’ın sahibi Müge Günel, fuarda ilk kez malzemelerini tanıttıkları 5 yıl öncesine oranla bilinç seviyesinin arttığını belirterek sistemin özellikle restorasyon, inşaat, endüstriyel ve gemi sektöründe farklı amaçlarla, metal, ahşap, taş yüzey temizlği, boya, yalıtım öncesi yüzey hazırlığı gibi işlemlerde kullanılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Günel, IBIX Sistemi restorasyon sektöründe ''Hafif Dokunuş'' ve ''Yüzeysel Silme Etkisi'' özellikleri ile malzemenin patinasına zarar vermeden kontrollü bir şekilde hassas yüzey temizliği yapılabilmesine olanak sağladığını ifade ederek "Sistem hem sulu hem de kuru püskürtme yapabiliyor. Sistemin gerekirse aşındırma amaçlı gerekirse de sadece yüzey temizliği yapılabilmesine olanak sağlaması farklı malzemelerde kullanılabilmesini sağlğyor. IBIX Sistemi tüm bu özelikleri ile yüksek basınçlı kumlama sistemlerinin yaptığı işleri daha düşük basınçlarda daha iyi yüzey kalitesinde yapabilme kapasitesine sahip."

Ürüne neden “ekolojik” dediklerini ise Günel şöyle anlattı:

“Türkiye’de özellikle kumlama sektöründe kuartz ve silisin insan ve çevre sağlığı üzerindeki zararları üzerine uzun yıllardır bir tartışma yürütülüyordu. IBIX Sistemi ile kullanılmasını tavsiye ettiğimiz ürünlerin tamamı ise doğal mineraller ve/veya bitkisel kökenli malzemeler olup SGS ve ISO 14001 belgelidir. Yani kanserojen madde, toksik madde, ağır metal ve demir filizi içermeyen ve insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen ürünlerdir. Atık olması durumunda ise doğaya zararları yoktur."