Küçükçekmece Meydanı İşte Böyle Dönüşecek!



6306 sayılı yasa kapsamında afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun ve uygulama gereği, Küçükçekmece ilçesi Fatih Mahallesi Küçükçekmece Meydanı ve çevresinin riskli alan ilan edilmesine ilişkin, mahalle sakinleriyle dönüşüm bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Avrasya Bir Vakfı'nda düzenlenen toplantıya, Başkan Yeniay'ın yanısıra Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, mahalle muhtarı Ahmet Yeşilyurt, Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar ve vatandaşlar katıldı.

“Meydan cazibe noktası haline gelecek”

Bölgenin dönüştürülmesine ilişkin plan proje ve çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Aziz Yeniay, toplantıda Küçükçekmece Meydan ve çevresi için hayata geçirmeyi düşündükleri dönüşüm planını vatandaşlara anlattı. Yeniay, hedeflerinin yılda 1, 2 milyon insanın ziyarete geldiği, kafeler ve restoranların, sergi salonlarının yer aldığı ayrıcalıklı bir merkez oluşturmak olduğunu dile getirdi. Yeniay, ' Türkiye'de ilk kez planlı bir kent merkezi olması açısından da önem arz edecek olan Küçükçekmece Meydanı, dönüşüm sonrası Mimar Sinan Köprüsü, Menekşe Deresi ve Çekmece gölüyle de değerli bir bölge haline gelecek.' diye konuştu.

“Bodrum katlarını açık müze yapacağız”

Aziz Yeniay, bölgenin arkeolojik sit alanı olmasından doğan dezeavantajı da; tarihe zarar vermeden, gerekirse bodrum katlarını açık müze olarak dizayn ederek avantaja çevireceklerini; geçmiş’in tarihi kalıntılarından izler taşıyan Türkiye'nin konuşacağı bir merkez hedeflediklerini ifade etti.

“Yasa vatandaşı koruyor”

Küçükçekmece Meydan ve çevresinin riskli alan ilan edilmesinin vatandaş açısından bir şans olduğunu söyleyen Başkan Yeniay, ' Dönüşüm, vatandaşın malının elinden alınması demek değildir. Devletin, belediyelerin ve TOKİ'nin bu işten 1 kuruş karı olmayacak. Yasa zaten vatandaşı koruyor. Bu süreçte devlet vatandaşa; gerekli imtiyazı ve harç muafiyetini tanıyarak; kredi ve kira yardımını sağlıyor. Vatandaş nasıl isterse, dönüşüm öyle ilerleyecek. Bu noktada bizim görevimiz sadece koordinasyonu sağlamaktır. Bu şeffaf projeyi, vatandaşla elele tek yumruk olarak sürdürebilmemizdir aslolan. ' dedi.