Küçükçekmece'ye Yeni Metro Hatları Geliyor



İstanbul'un yeni ulaşım üssü olmayı hedefleyen Küçükçekmece'de projeler tüm hızıyla sürüyor. Ulaşım projeleri birbiri ardına devam ederken dün Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmeceliler için metro hatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Habertürk'ten Kübra Genç'in haberine göre, belediye tarafından hazırlanan yemekte konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

Karadeniz'in sözlerine göre; Bağcılar'daki Kirazlı metro hattı, Halkalı Meydanı'na entegre edilecek. Böylece Halkalı Meydanı'nda Küçükçekmeceliler metro hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Ayrıca bu hat Marmaray hattının banliyö kısmına da bağlanacak.

2016 sonu tamamlanacak

Milyonlarca İstanbulluyu ilgilendiren Marmaray projesinin Halkalı'ya bağlanacak kısmının açılışı 2016 yılının Eylül ayında gerçekleştirilecek. Projeyi hayata geçirenlerden biri olan İspanyol OHL-Dimetronic firması projeyi durdurmuş ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın çabalarıyla proje için firmaya ek süre verilmişti.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Proje tamamlandığı takdirde Gebze Halkalı arasında kesintisiz işletmeciliğe geçilecek. Banliyö hatları ile metro hatlarının entegresi sağlanacak olan proje kapsamında Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşım sağlanacak.

Projeyle 63.5 kilometrelik yol aşılacak. 35 duraktan meydana gelecek olan Halkalı Gebze Marmaray projesinde Halkalı, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Ataköy, Bakırköy, Zeytinburnu, Göztepe, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Kartal, Pendik, Kaynarca, Tuzla ve Osmangazi sonrasında Gebze'ye ulaşılacak.

10 duraktan oluşacak

Bağcılar (Kirazlı) Küçükçekmece (Halkalı) metro hattıyla 9,67 kilometrelik yol toplamda 19 dakikada gidilecek. 10 duraktan meydana gelecek projenin yanı sıra Halkalı bir taraftan Mahmutbey ve Bahçeşehir'e öte yandan Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı ile 33 dakikada havalimanı ulaşımı sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz aylarda bölgede yapılması planlanan havarayı da planlara işlediklerini ifade etmişti.