Küçükköyspor’un Stadı'nın Yıkımı Durduruldu



Gaziosmanpaşa Belediyesi, stadın bulunduğu parsellerle ilgili 2018 yılının Kasım ayında hazırladığı imar planı değişikliği dosyasını İBB'ye gönderdi. İBB Meclisi'nin şubat ayı oturumunda gündeme alınan plan değişikliği teklifi ile üzerinde Küçükköyspor Kulübü'ne ait tesislerin ve stadın bulunduğu yaklaşık 15 bin metrekarelik arazinin “Açık ve spor alanları” fonksiyonu iptal edilerek “Belediye hizmet alanı” ilan edilmesi istendi. Belediye hizmetlerinin daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan belediye hizmet alanı ihtiyacının karşılanması amacıyla bu plan değişikliğinin hazırlandığı belirtildi.

İmar komisyonu uygun bulmadı
Plan değişikliğine ilişkin kurumlardan görüş istendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı, plan değişikliği ile spor alanının büyüklük ve sınırları değiştirilmeden belediye hizmet alanına dönüştürüldüğü alanın kuzeyinde de yeni bir spor tesisi inşaatının devam ettiği belirtildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bu tesis ile bölgenin spor tesisi ihtiyacının karşılanacağı kaydedilerek yatırımcı kurum olan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca plan değişikliğine ilişkin uygun görüşü verilmesi halinde plan bütünlüğü ve sürekliliği açısından sakınca bulunmadığı bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı da plan değişikliği yapılmasında sakınca bulunmadığını iletti. İBB Planlama Müdürlüğü de değişikliğe ilişkin yaptığı incelemede değişikliğin spor alanı donatısını azaltıcı nitelik taşımakla birlikte bölgenin belediye hizmet alanı ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığı belirtildi. Görüşleri değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu ise iptal edilen spor alanına eşdeğer alan gösterilmediği için teklifi uygun bulmadı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...