Kuğulupark'a Tunalı Hilmi Heykeli



Halkın aydınlatılması için çıkardığı eserleri ve kullandığı öz Türkçe ile Türk siyasi hayatındaki ''Halkçı-Türkçü'' geleneğinin en önemli liderlerinden olan Tunalı Hilmi 'nin heykeli Çankaya Belediyesi ve Koleksiyoncular Derneği'nin ortaklaşa çalışması ile Kuğulu Park'a dikilecek.

Öğrencilik yıllarında Jön-Türk Hareketi'nin içinde yer alarak başladığı özgürlük mücadelesini, Kurtuluş Savaşı sırasında Karadeniz'de Fransızlar'a karşı direniş hareketini örgütleyerek sürdüren ve Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Zonguldak Milletvekili olarak yasaların hazırlanmasında etkin rol oynayan Tunalı Hilmi'nin heykeli, yarın saat 14.00'te Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz 'ın da katılacağı bir törenle Kuğulu Park'ta açılacak. Koleksiyoncular Derneği, Tunalı Hilmi'nin yaşamda olan yakınlarının katılımı ile yaplacak açılış törenine tüm Ankaralılar'ı davet etti.

'İki simge bir arada'
Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, Kuğulupark'ın yıllar içinde Ankara'nın en önemli simgelerinden biri haline geldiğini ve başkentlilerin güzel anılarına ev sahipliği yapmış son derece özel bir mekan olduğunu vurguladı. ''Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulupark, Kavaklıdere'nin iki önemli simgesi durumundadır'' diyen Eryılmaz, Ankara için önemi büyük olan iki unsurun böylece bir araya geleceğini kaydetti. Eryılmaz şöyle devam etti:

''Heykeller bir kenti kuru beton yığınları olmaktan çıkararak estetik mekanlar haline getiren en önemli unsurlar arasındadır. Dünyanın bütün güzel kentleri, aynı zamanda güzel heykellerden oluşan açık hava müzeleri gibidir. Kuğulupark'a dikeceğimiz Tunalı Hilmi Heykeli de hiç kuşku yok ki taşıdığı yüksek estetik değer ile tarih ve ulsal bilincimize olduğu kadar ruhumuza da aydınlık sunacaktır.''