Kültür Bakanlığı Başka İsim Bulamadı mı?



Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Liberatum firmasının organizasyonuyla düzenlenen "İstancool Festivali" 2 Temmuzda başlayacak. Tartışılan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın festivale "Türk-ilizce" isim vermesi oldu!
    
Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgiye göre, kültürel diyaloğu güçlendirmeyi amaçlayan festival, dünyaca ünlü sanatçıları, edebiyatçıları ve modacıları İstanbul'da bir araya getirecek.

Türkiye'nin ve diğer ülkelerin kültür temsilcilerinin katılımıyla panel, söyleşi, performans, sempozyum, sergi gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği festival 4 Temmuzda sona erecek.

Festivalin gala gecesi 2 Temmuzda, Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının iş birliğinde Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak.

Festival kapsamında İstanbul'da bulunacak ünlü isimler şunlar:

"Nobel edebiyat ödüllü roman yazarı Sir Vs Naipaul, yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi, yönetmen ve aktör Lee Daniels, Oscar ödüllü yönetmen Stephen Frears, mimar Zaha Hadid, senaryo ve roman yazarı Gore Vidal, model ve aktris Lily Cole, moda tasarımcısı Daphne Guinness, piyanist ve besteci Michael Nyman, çağdaş sanatçı Terence Koh, moda tasarımcısı Gareth Pugh, tasarımcı Philip Treacy, dünyaca ünlü DJ grubu The Misshapes, Vogue İtalya Genel Yayın Yönetmeni Franca Sozzani, aktör ve mücevher tasarımcısı Waris Ahluwalia ve moda tasarımcısı Kim Jones."

Festivalde, yazar Leyla Umar, gazeteci-yazar Vecdi Sayar, yazar Elif Şafak, sanatçı Haluk Akakçe, film eleştirmeni Muammer Brav, Pera Müzesi direktörü Özalp Birol, yönetmen Alphan Eşeli, ressam Taner Ceylan, Osmanlı sanatı uzmanı ve iç mimar Serdar Gülgün ve küratör Levent Çalıkoğlu gibi, alanlarında uluslararası üne sahip Türk isimler de yabancı konuklarla bir araya gelecek.

Wallpaper, Time Out, Vogue, Telegraph, BBC gibi basın ve yayın kuruluşları tarafından takip edilecek "İstancool Festivali"nin, başta İngiliz basını olmak üzere dünya basınında geniş yer bulması ve İstanbul'un kültürel anlamda markalaşmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.