Kültür Listesindeki Varlıklar Dev Panolarla Tanıtılacak



Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir tanıtım atağına geçti. UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ndeki Türk kültür varlıklarının bilinmediği gerçeğinden hareket eden bakanlık, Türkiye'nin doğal ve kültürel güzelliklerini anlatan dev panolar ve bilgilendirici tabelalar hazırladı.
 
İstanbul Tarihi Yarımada, Divriği Ulucami, Kapadokya, Hattuşa, Nemrut, Xanthos, Pamukkale, Safranbolu ve Truva için düzenlenen panolar varlıkların bulunduğu illerin güzergâhına yerleştirilecek. Tabelalarda, "Bu yol Dünya Miras Listesi'ndeki Divriği Ulucamii'ne gider" gibi ifadeler yer alacak. Panolarda ise UNESCO Dünya Miras Listesi'nde veya aday listesinde bulunan esere nasıl ulaşılacağı, ne kadar mesafe kaldığı bilgisi verilecek.

Miras listesinde Türkiye'nin 9, yedek listede ise 23 varlığı bulunuyor. Bakanlık, oluşturulacak pano ve tabelalar için yaklaşık 700 milyon bütçe ayırdı. Panoların hazırlanması için de 22 Aralık'ta ihaleye çıkıyor. İhaleyi kazanan firma, 47 adet pano ve tabela hazırlayarak ilgili eserlerin önlerine ve yol güzergâhlarına yerleştirecek.