Kültürel Mirasımızın Zengin Formlarına Yeni Yorum

Görkemli mimari yapıları süsleyen taş, çini ve ahşap işlerinin, kitapları, duvarları, ipek kaftanları sanat eserine dönüştüren, tarihe tanıklık etmiş geleneksel motiflerin formları, Orientile Koleksiyonu ile yeniden yorumlanarak modern kompozisyonlarla mekânlara geçmişin ruhunu taşıyor. Yepyeni formları ve özel döşeme yöntemleriyle koleksiyon, seramikte yeni bir görsel biçim yaratıyor.

Kaleseramik, ileri teknoloji ürünü 3 boyutlu Orientile Koleksiyonu ile seramik sektöründe bir yeniliğe daha imza atıyor. Türkiye’nin önde gelen endüstriyel tasarımcısı Can Yalman tarafından Çanakkale Seramik&Kalebodur için tasarlanan Orientile Koleksiyonu, teknolojisi ve tasarımıyla trend belirleyen özellikler içeriyor.

Üç farklı seriden oluşan Orientile Koleksiyonu, renkleri, dokuları, formları ve geometrik biçimi, kendine özgü ebatları ve tasarımları ile geçmişin derin izlerini taşıyan çarpıcı bir atmosfer yaratıyor. Can Yalman, zengin kültürel formlardan, modernize edilen çizgilere geçişler yaparak, tek bir formdan yaratılan farklı kompozisyonları ve geometrik biçimiyle koleksiyonda çağdaş bir estetiklik yakalıyor.

Aya Serisi

Sultanların giydiği kaftanlardan damlayan asalet… AYA Serisi

Cariyelerin elişlerinden atlaslara taşınmış formlar, duvarlarınızda üçüncü boyut kazanıyor. Aya Sofya’ya ithafen isim verilen Aya Serisi saltanat kaftanlarından duvarlara yansıyan soylu bezemeler, bir zamanlar sultanlar için yarattıkları zenginliği, günümüzün mekânlarına sadelikle taşıyor. Petrol mavisi, beyaz, bordo, bej, kahve-gri ve siyah renk alternatifleri, kendine has geometrisi ve 11.5 x 19.5 cm ebatlarıyla mimariye yeni bir boyut kazandırdı. Bu serinin üç boyutlu olmasından dolayı, rahat döşenebilmesi için özel olarak üretilen derz artısı da ambalaja kondu.

Feza Serisi

Selçuklu kültürünün tarihsel unsurlarıyla birbirini tamamlayan parçalar… FEZA Serisi

Ahşap ve taş kakma ustalarının yüzyıllar boyunca kullandığı formlar, yenilenerek mekânlarınızla buluşuyor. Tek bir dörtgen formun birleşiminin oluşturduğu geometrik bezeme zenginliği Can Yalman’ın farklı tasarım anlayışıyla birleşerek, karoların desenlerinde yeniden hayat buluyor. 16 x 18.5 cm boyutuyla, el işçiliğine has inceliği yansıtan Feza Serisi, tek bir karonun oluşturduğu altıgen geometrik ritmi ile mekanlarda çağdaş bir çizgi yakalıyor. Petrol mavisi, beyaz, bordo, bej, kahve-gri ve siyah renk alternatifleri ile sunulan seri, sadeliğin matematiğini oluşturuyor.

Rumi Serisi

Bir hattatın fırçasından çıkmış altın dokunuşlar… RUMİ Serisi

El yazması kitaplardaki renkler ve çizgiler adeta duvarlarda canlanıyor. Yüzyıllardır motifler, toplulukların gelenek ve göreneklerini yansıtan, onların zevk, görüş ve inançlarının ifadesi ve birer sanat simgesi oldu. Geçmişten günümüze kadar, taş, çini, ahşap ve kumaş sanatları gibi, bütün süsleme alanlarının vazgeçilmez bir ögesi olan Rumi motifi de Can Yalman’ın tasarımıyla seramikte bu seride hayat buluyor. Seri beyaz, siyah, altın ve platin renkleriyle, 20x20 cm ebatlarında karolardan oluşuyor.