‘Küresel Isınmadan Bahseden Aday Duydunuz Mu?'



"Cumhuriyetten bu yana en doğru yaptığımız iş seçimlerdi, sonunda onu da berbat ettik. İstanbul Büyükşehir Başkan seçimi tam bir trajik komedi halini aldı. İstanbul ve İstanbulluların sorun ve sıkıntılarından başka her şey konuşuluyor, yapılıyor.

Ben soruyorum şimdi:

Reklam Goruntulenme Bolumu

1.Bütün aklı başında ülkelerin üzerine eğildiği, kafa patlattığı ‘İklim Değişikliği ve Küresel Isınma’ sorununa karşı adayların İstanbul’u nasıl hazırlayacaklarını duydunuz mu ?

2.Beklenen Büyük Deprem de yerle bir olacak hormonlanmış kaçak Istanbul için adaylardan tartışmalı kentsel dönüşüm hikayeleri dışında somut ve gerçekçi reçeteler duydunuz mu ?

3.Ranta dönük, aşırı ve şekilsiz yapılaşma ve yerseçimi tartışmalı büyük projeler ile ‘İstanbul’un kaybolan kimliği’ni, tarih ve doğasını nasıl geri getirecekleri konusunda adaylardan net ve uygulanabilir çözümler duydunuz mu ?

4.Bir kabus halini alan İstanbul ulaşımı için adaylardan pansuman tedbirler ve ‘ilave raylı sistem yapacağız’ dışında çevreyi bozmayan, yeni ağaçlar kesip yollar açmayan, radikal ve sistematik çözümler işittiniz mi :

5.Sözde İmar Barışı ile yüzbinlerce kaçak, güvensiz ve acube yapısı yasallaşan Istanbul’un toparlanması için hangi bilimsel formülleri getirdiklerini adaylardan hiç duydunuz mu ?

Ben şahsen duymadım, duyan var ise lütfen paylaşsın."