'Kuşadası Betonlaşır'

Kuşadası'nda Fransız Tatil Köyü (Club Med) arazisi üzerinde Ofer-Kutman ortaklığı tarafından yapması planlanlanan gökdelenli projeye, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden (TÜRSAB) tepki geldi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kuşadası gibi bir tatil ve turizm merkezinde turizm amaçlı da olsa bu tip yüksek ve yoğun yapılaşmalara karşı olduklarını belirtti. Yazlıklar nedeniyle aşırı yapılaşma yaşanan Kuşadası'nda, bu tip yanlış uygulamaların şimdi de bir gökdelenleşme furyasına yol açacağını vurgulayan Ulusoy, şöyle devam etti:

"Doğal ve kültürel cazibelere sahip ve ekonomisi ağırlıklı olarak arkeoloji ve sahil turizmine dayalı olan Kuşadası, bölgeye ve ilçeye gelen ziyaretçilerde bu imaja uygun izlenimler bırakacak bir görünüme sahip olmalıdır. Efes Antik Kenti gibi tarihi yerleşimleri ve Türkiye'nin otantik kültürünü görmek üzere gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler üzerinde bu tarz yapılaşmalar çok olumsuz bir etki yapacaktır."

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, projenin inşaat yoğunluğunun, Kuşadası'nın doğasına zarar verecek düzeyde olduğuna dikkat çekerken de, "Kuşadası geri dönülemez bir çevresel felaket olan betonlaşmayla karşı karşıya kalabilir. Kuşadası gökdelenler kenti olmamalıdır" dedi.