Kuzey Ormanlarında Yine Ağaçlar Kesildi



Atatürk’ten Ecevit’e, Yahya Kemal’den Ruşen Eşref’e birçok ismi ağırlayan, arazisinde bir dönem faaliyet gösteren gazoz fabrikasıyla da ünlü olan Kocataş Yalısı’nın arazisini satın alan Katarlı bankacı Ömer Hüseyin Alfardan çalışmaları devam ediyor. Kuzey Ormanları Savunması (KOS) aktivistleri araziye giderek yalının müştemilatındaki çalışmalar sırasında çok sayıda ağacın kesildiği iddiasıyla eylem yaptı.

İnşaattan sorumlu yetkili ise ağaçların kesilmediğini belirterek “Burada hiç ağaç kesilmedi. Çalışmalar sırasında sadece yol için makiler temizlendi. Zaten buranın sahibi manzara bozuluyor diye 2 ağacın kesilmesini istemiş, ancak izin alamamış” dedi. Boğaziçi Ön Görünüm alanında kalan arazide iş makinelerinin ve beton mikserlerinin çalışması dikkat çekti. Arazide anıt ağaçlar için de herhangi bir çevirme yapılmamış. Bazı anıt ağaçların çevresi çalışmalardan dolayı boşta kalmış.

25 dönümlük Boğaz manzaralı arazi, dünyanın en zengin işadamlarından Katarlı Ömer Hüseyin Alfardan tarafından yaklaşık 235 milyon liraya (70 milyon dolar) satın alınmıştı. Sarıyer Meserburnu Caddesi üzerindeki arazi, doğa harikası ve manzarasıyla tanınıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Arazinin içinde bazıları anıt olmak üzere onlarca ağaç bulunuyor. 1997 yılında yanan boğaz manzaralı yalı ve müştemilatları şimdi otel olmaya hazırlanıyor.

KOS adına basın açıklaması yapan Eren Özmen Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de başvurduklarını belirterek “Burada herhangi bir yurttaşa çatı onarımı bile yaptırılmazken burada ağaçların kesildiğini görüyoruz. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. Buradaki ağaç kesimini durdurmalıdır” diye konuştu.

Yol açıldı, taş döküldü
İnşaat şefi ise ağaçların kesilmediğini belirterek yol açtıklarını ve makilerini temizlediklerini kamyonların geçmesi için yola taş döktüklerini söyledi.

Yetkili "2 ayda bitecekken biz buradaki kalıntıları korumak için 1.5 yıldır kabasıyla uğraşıyoruz” dedi. Öte yandan Boğaziçi İmar Müdürlüğü önceki gün arazide inceleme yaptı.