Lafarge Çatı Çözümlerinden Türkiye'nin İlk ve Tek Çift Cidarlı Yağmur İndirme Sistemi



1 Yağmur deresi
2 Yağmur deresi köşe dönüş (iç-dış)
3 Yağmur deresi ek parça
4 Yağmur deresi tespit kelepçesi
5 Yağmur deresi iniş-boru bağlantı elemanı
6 Yağmur deresi sonlama elemanı
7 Duvar tespit kelepçesi
8 Yağmur iniş borusu
9 Yağmur iniş borusu orta parça
10 Yağmur iniş borusu Y çatal elemanı
11 Yağmur iniş borusu redüksiyon elemanı
12 Yağmur borusu iniş-dönüş elemanı

Çatıda Dünya lideri Lafarge Çatı Çözümleri, PVC yağmur derelerinde bir devrim niteliği taşıyan ve Türkiye için yepyeni bir ürün olan PVC yağmur indirme sistemini tüketicisine sunuyor. Bu sistemle birlikte Lafarge Çatı Sistemleri, dere çözümlerini, Bakır, Çelik ve PVC olmak üzere üçe çıkartıyor.

Çatılarda yağmur indirme sistemlerinin oldukça önemli olduğu biliniyor çünkü kırılan, çatlayan, yağmur suyunun düzenli tahliyesini engelleyen, yapının mimari estetiğini bozan yağmur dereleri birçok yapının ortak sorunu.
Lafarge Çatı Çözümleri, bu sorunun çözümüne yönelik dayanıklı, estetik ve pratik modüler sistemler sunuyor.

Braas PVC yağmur indirme çözümü, Türkiye’nin ilk ve tek çift cidarlı dereye sahip sistemi. Yağmur derelerinin dışları kare, içleri yuvarlak kesitli, iki cidar arasında ise güçlendirme parçaları mevcut. Bu sayede sistem farklı mimari estetik beklentilerine cevap verirken, iç yapısı sayesinde yağmur suyunu kolayca tahliye edebiliyor ve mekanik açıdan yüksek dayanıma sahip.
Lafarge Roofing’in Avrupa’daki fabrikalarında Avrupa standartlarına göre üretilen sistem 11 modüler parçadan oluşuyor. Modüler yapısı sayesinde son derece kolay uygulanan sistem, güçlendirilmiş yapısı sayesinde farklı iklim şartlarına ve atmosfer etkilerine karşı yüksek performans gösteriyor. Aynı zamanda yüksek elastikiyete sahip olan Braas PVC Yağmur İndirme Sistemi, -30 ile +60oC arası sıcaklıktan deforme olmuyor, korozyona karşı yüksek direnç gösteriyor.

Klasik PVC derelerde görülebilen çatlama, renk solması, sızdırma, şekil deformasyonu, birleşim detaylarında uyumsuzluk ve çözümsüzlük gibi problemler Braas PVC Yağmur İndirme Sistemi ile son buluyor.

Ürünle ilgili olarak üretici firmadan daha detaylı bilgi alınabilir.
Lafarge Çatı Çözümleri San. ve Tic. A.Ş.
Gebze Fabrika tel: 0262 – 751 24 91
www.braas.com.tr
info@braas.com.tr