Lammhults’tan Imprint: Modern ve Sade



İsveç firması Lammhults tarafından üretilen Imprint, fırtınada yıkılan ağaçların gövdelerinden çıkartılan selüloz lifleri ve bazı meyve kabuklarının preslenme yöntemi ile elde edilen bir malzemeden yapılıyor. Tasarımı, Johannes Foersom ve Peter Hiort-Lorenzen’e ait Imprint yalın ve sade tasarım çizgisi ve doğal malzemesi ile ekolojik mimarlığın benimsendiği birçok projelerde, büro, otel, toplantı, seminer, bekleme gibi genel alanlarda, yoğun biçimde kullanılıyor. Bunlara ek olarak Imprint, 3 farklı oturma bölümü, ahşap ve metal ayak seçeneği ve değişik bitişleriyle, üründe çeşitlilik sunuyor.

Diyalog Ofis’in temsilciliğini üstlendiği Lammhults, bu yıl ürün yelpazesine kattığı yeni ürünlerle bir kez daha İskandinav tasarımının modern, yalın ve sade çizgisini vurguladı.





Aeris

Lammhults’un yeni ürünlerinden biri olan Aeris, yalın ve şiirsel bir tasarım. Konferans ve genel alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan ürün, malzeme, renk, fonksiyon ve değişik uygulamalarla çok farklı mekanlarda kullanılabiliyor.















Volo

Lammhults’un bir diğer yeni ürünü Volo, gerek malzeme seçimindeki hafifliğiyle, gerekse rahatlığın ön planda tutulan tasarımıyla dikkat çekiyor. Kendi etrafında dönebilen ve oturulduğunda malzemenin esnekliğiyle vücut ağırlığını dengeleyebilen Volo, genellikle deri ve sırtı file olarak tasarlanmış.