Larapark'a İkinci İptal



Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak adlandırılan Antalya'daki 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı tahsisi iptal edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Danıştay 6. Dairesi'nin geçtiğimiz günlerde verdiği "kesin tahsisi yapılmayan orman arazileri" ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı üzerine bakanlık, Lara Kent Parkı'nın da tahsisini iptal etmeyi kararlaştırdı.

SABAH'a iptal kararıyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Şenol Aydemir, Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine turizmci Fettah Tamince'ye ait Ude Turizm firmasına 49 yıllığına ön tahsisi yapılan Lara Kent Parkı'nın tahsisini durdurduklarını söyledi. Aydemir, "Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı üzerine Lara Kent Parkı ile birlikte ön tahsisi yapılmış 52 tahsisi iptal ediyoruz" dedi. Tahsis iptallerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ön tahsiste bulunduğu firmalara mektupla bildireceklerini belirten Aydemir, "Kesin tahsis yapılmamış olan herkese 'tahsislerinizi iptal ediyoruz. Teminatlarınızı geri alın' şeklinde mektuplar yazıyoruz. Bugün yarın da Lara Kent Parkı'nın ön tahsisinin gerçekleştirildiği turizmci Fettah Tamince'ye mektubunu yazacağız" diye konuştu. 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı, önce Nihat Özdemir'e ait Limak Grubu'na 10 milyon 550 bin YTL'ye tahsis edildi. Bu tahsisin SABAH gazetesinde "Metrekaresi üç YTL'ye Laraport" manşetiyle duyurması üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bedelin düşüklüğünü gerekçe gösterip tahsisi iptal ettti. İkinci ihale ise 22.7 milyon YTL'ye Tamince'nin şirketinde kalmıştı.