Las Vegas'ın En Ünlü Oteline Çimstone İmzası



Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen ve bu yıl "Best of the Best Hotels" seçilen 30'ar katlı dört kulesi, 5 bin 34 odası, 29 özel villası, 5 yüzme havuzu, termal sağlık merkezi ve yaklaşık 16 bin metrekarede kurulu kumarhanesiyle dünyanın en büyük oteli olan MGM Grand Hotel, Emerald Towers'deki 700 odasını Eylül 2004'te Çimstone ile yenileme kararı aldı.

Kuvars esaslı kompoze taş üretimi gerçekleştiren Çimstone AŞ Murahhas Üyesi Bülent Akgerman, Hong Kong Metrosu, Shangai Opera Binası, W Oteller zinciri gibi uluslararası projelerden sonra böylesine büyük ve prestijli başka bir projede yeralmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. MGM Grand Otel gibi çok önemli bir müşteriyi kazanmalarında en büyük payı Çimstone'nun bugüne kadar birçok uluslararası projede başarı ile uygulanmasına ve yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlamasına bağlayan Akgerman, MGM Grand Oteli mimarlarının Çimstone'nu tercihinde ürünün yüzeylerde yarattığı farklılığın ve kullanımdaki rahatlığın rol oynadığını ifade etti.


Üretimlerinin yüzde 80'ini ihraç ettiklerini vurgulayan Akgerman, "Bu yılın ikinci yarısında Kanada'da Toronto Dominion Center Food Court, San Francisco'da Tanforan Alışveriş Merkezi, California'da Pachenga Resort-Casino, New York'un 161. Caddesi'nde yenilenen mahkeme salonu Bronx Criminal Courthouse ve Hong Kong Jokey Clup projelerine de taş yollayacağız" dedi.

Türkiye'nin ilk kuvars esaslı kompoze taş üreticisi olduklarına dikkat çeken Akgerman, bu yıl yatırımını gerçekleştirmekte oldukları büyük ebatlı 3 metrelik levha hattı ile yeni bir ürün serisi sunmaya hazırlandıklarını bildirdi. Bu yeni yatırıma gerek pazarı büyüteceğinden gerekse de ülke ekonomisine yapacağı katkılardan dolayı önem verdiklerini vurgulayan Akgerman, "Özellikle mutfak ve banyo sektöründe tezgah ve banko uygulamaları için son derece estetik, zengin renk ve doku çeşitliliğine sahip uzun ömürlü bir ürün kazandırmış olacağız' diye konuştu.