Legrand CEO'su Gilles Schnepp, Estap'taki Görev Değişimi için Eskişehir'deydi



Foto (soldan sağa): Estap'ta Genel Müdürlük görevine getirilen Erkan İslamoğlu, Estap Pazarlama ve İletişim Müdürü Aysel Daysal Özaltınok, Legrand Grubu CEO'su Gilles Schnepp ve Celalettin Kesikbaş

Legrand Grubu CEO'su Gilles Schnepp, Legrand'ın 2008 yılında büyüme stratejileri çerçevesinde bünyesine kattığı data kabinleri ve aksesurları sektörünün lider firması Estap'ta görev değişikliği nedeniyle Türkiye'deydi. 1989 yılında faaliyete geçen Estap'ın kurucularından ve halen genel müdürlük görevini yürütmekte olan Celalettin Kesikbaş'ın görevden ayrılması sebebiyle Eskişehir fabrikasında düzenlenen törene katılan Gilles Schnepp, basın toplantısında bir seramik üreticisi olarak faaliyete başlayan Legrand'ın 60 yıldan bu yana farklı firmaları bünyesine katarak büyüme stratejisi izlediğini bildirdi. Türkiye'de de aynı yolu izlediklerini ve kendi alanında lider firmaları bünyelerine kattıklarını belirten Schnepp, "Şu anda Türkiye'de 1000'den fazla çalışanımız var, satış grafiğimiz de sürekli yükseliyor" dedi.

Türkiye'nin BRIC ülkeleri arasına katılmasının ve gelişen bir ekonomi olarak adından bahsettirmesinin önemli olduğunu söyleyen Schnepp, Türkiye'nin genç ve eğitimli nüfusuna ve rekabetçi yapısına işaret etti ve Türkiye'nin büyümeye çok açık bir ülke olduğuna değinerek yeni satın alma fırsatları çıkarsa değerlendirecekleri mesajını verdi. Schnepp, her yıl satışlarda yüzde 10 büyüme hedeflediklerini, şu an cirolarında yüzde 38'lik bir pay sahibi olan gelişmekte olan ülkelerle iş hacimlerini orta vadede yüzde 50 düzeyine çıkarmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Celalettin Kesikbaş da 2008 yılında katıldıkları Legrand ile iyi bir sinerji yakaladıklarını ve bunun da verimliliğe yansıdığını, günde yaklaşık 1000 kabinet üretim kapasitesine ulaştıklarını belirtti. Estap'ın elektrik panoları üretimi hedefiyle kurulduğunu anımsatan Kesikbaş, ancak sonrasında radikal bir kararla IT sektörüne yönelik kabinet üretimi kararı aldıklarına değindi. 2005 yılına kadar yurtiçinde ve yurtdışında önemli bir aktör haline geldiklerini ifade eden Kesikbaş, ana konularından hiç uzaklaşmadıklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından, Celalettin Kesikbaş için fabrika çalışanları tarafından düzenlenen veda törenine geçildi.

Estap

1989 yılında kurulan Estap, Türkiye'nin 19" rack kabinet, bilgisayar ve server dolapları, telekom, fiber ve 'data center' çözümleriyle faaliyet konusunda en büyük pazar payına sahip olan firma. Genel Müdürlüğü İstanbul Çekmeköy'de olan Estap, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 20 bin metrekare kapalı, 40 bin metrekare açık alana sahip fabrikasında yaklaşık 400 çalışanıyla üretim yapıyor. Estap'ta, 'lean production', 'kaizen' gibi yalın üretim teknikleri kullanılıyor. Estap ürünleri ve servisi de DIN EN ISO 9001:2008 kalite güvence sistemi kapsamında. TİM yıllık istatistik bültenlerine istinaden Türkiye'nin ihracat sıralamasında ilk 1000 firma içinde yer alan Estap, üretiminin yüzde 70'ini 66 ülkeye ihraç ediyor.