Levent - Maslak Hattına 18. Kuleyi Çiftçiler Dikecek



Çiftçiler Holding, gökdelen projelerinin merkezi Levent-Maslak hattına en az 35 katlı olması planlanan 2 kule dikecek. Kulelerde, ofis, alışveriş alanı ve konut yer alacak.

İstanbul'da iş dünyasının merkezi olarak kabul edilen Levent Maslak hattına inşa edilmek istenen kulelere bir yenisi daha eklendi. Çiftçiler Holding, Zincirlikuyu'daki Garanti Bankası'nın merkez binasının hemen yanında ve Tat Kuleleri'nin karşısında yer alan toplam 270 bin metrekarelik bir alana 2 tane kule dikecek. Çiftçiler, tarafından yapılacak kulelerin en az 35 katlı olması planlanıyor. Kulelerden birinin 52, diğerinin 45 kat olması da gündemde. Bu haliyle hayata geçirilmesi halinde, 52 katlı kule, Dubai Towers ve Sabancı Kuleleri'nden sonra bu hattaki en yüksek bina olacak.

Bu inşaatın tamamlanması halinde, Sabancı Kuleleri, İş Kuleleri, Tekfen Tower, Tat Tower, Metrocity, Kanyon, Mashattan, Main Towers, Yapı Kredi Plaza, Garanti Bankası gibi gökdelenlerin ardından hattaki 18'inci kuleyi Çiftçiler Holding dikmiş olacak. Arazinin 65 bin metrekaresinin alışveriş merkezi olarak kullanılacağı projeye göre, 8.500 metrekarelik bir alan ofis alanı, 60 bin metrekarelik alanı da konut olarak kullanılacak.

Boğaz manzaralı olacak
Kulelerin en ilginç özelliği, İstanbul'a ve Boğaz'a hakim bir manzaraya sahip olması olacak. Birbirine bahçelerle bağlanacak olan 2 kuleyi H. O. K., Arup Associates of London ve Tunca Mimarlık yapacak.