Levent Marina için Umut Işığı



Şehrin içindeki tek marina olan ve son yıllarda bakımsız kalan Levent Marina için yapılan ihaleyi Dirinler Döküm A.Ş. kazandı.

İzmir'de amatör denizciliğin geliştirilmesi amacıyla yapılan ve kullanım hakkı 49 yıllığına Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) verilen Levent Marina, 1987'de girdi. Bünyesinde restoran ve kafeler de olan, İzmir'in kenti içindeki tek marinasında işletmeci ile TSKGV arasında mahkemeye kadar giden anlaşmazlıklar yaşandı. Geçen mayıs ayında vakıf ihale açtı, ancak yeterli teklif gelmediğinden iptal edildi. İkinci ihalede dört firma teklif verdi, Dirinler Döküm A.Ş. kazandı. Dirinler Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, marinayı yedi yıllığına ayda 61 bin 750 lira kirayla aldıklarını söyledi. Dirin, marinayla çekek yerini kendilerinin işleteceğini, restoran ve eğlence yerlerini ise İzmir'deki tecrübeli isimlere kiralamayı düşündüklerini kaydetti.

Güzel İzmir'e yakışacak

Bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından marinada inceleme yapacaklarını açıklayan Dirin, “Ne kadar yatırım yapacağımız inceleme sonunda ortaya çıkacak. Değişmesi gereken ne varsa değiştireceğiz. İzmir'e yakışır güzel bir marina yapacağız. Denizci dostlarımızla, belediye başkanlarımızla görüşeceğiz” dedi. Marinanın önündeki arsanın sahibi olan Kalkavan ailesiyle de görüşeceklerini bildiren Dirin, “Kalkavan ailesi denizci bir aile. Onların da marinanın böyle atıl durumda kalmasını istemeyeceklerini düşünüyorum, bize yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum” dedi.

İZMİR'İN KÖKLÜ ŞİRKETİ

Dirinler Grup bünyesinde bulunan Dirinler Döküm A.Ş., 1974'ten beri makine, inşaat, otomotiv, madencilik, tekstil, gemi inşa ve rüzgar enerji sektörüne yönelik parça üretiyor. ISO 9001-2000 (RW-TÜV), BV Marine ve GL, ABS, DNV, LR kalite sertifikalarına sahip fabrikadan Avrupa ülkelerine ihracat yapılıyor. Şirketin Almanya'da da satış bürosu bulunuyor.