Libeskind'in Türkiye'deki İlk Projesi Görücüye Çıktı



Metsan İnşaat sektördeki 55. yılını, bugün (30 Nisan 2014) Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen basın toplantısı, konferans, sergi ve kokteylden oluşan bir dizi etkinlikle kutladı. Toplantının ardından ünlü mimar Daniel Libeskind’in konuşmacı olarak katıldığı “Mimarinin Dili ve Kentsel Dönüşüm” konferansı gerçekleştirildi.


Satoğlu: 
“Libeskind ile işbirliğimiz devam edecek”

Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olmuş İstanbul’a ne yapılırsa yapılsın özel olması gerektiğine inandığını belirterek şunları söyledi:

“Toplamda 560 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Metsan Nexus’u tasarlarken mimarlık literatürüne girecek bir proje hazırladık. Tüm etapları tamamlandığında konut, rezidans, alışveriş merkezi, ofis, otel ve parklardan oluşan büyük bir karma proje haline gelecek olan Metsan Nexus, sadece Kartal’ın değil, İstanbul’un en önemli buluşma noktalarından biri olacak. Dünyanın en ünlü mimarları arasında gösterilen Daniel Libeskind ile güçbirliği yapıyoruz. Libeskind ile işbirliğimiz yeni projelerde devam edecek.”

Metsan Nexus projesinde otopark ve ticari birimlere ait katlar ile birlikte 18. kata ulaştıklarını bildiren Cemalettin Satoğlu, “Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Metsan Nexus tamamlandığında modern mimari yapısı ile Kartal’ın çehresini değiştirecek. Projenin ilk etabında 430 konut, ikinci etabında ise otel, ofis, rezidans ve ticari alanlar bulunuyor. İstanbul’un yatırım değeri en yüksek bölgesi Kartal’da hayata geçecek olan Metsan Nexus’un şehrin simge yapılarından biri olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Cemalettin Satoğlu, dairelerin lansmana özel metrekare fiyatlarının ortalama 3.000 TL olarak belirlendiğini ancak şu an 3 bin 750 liraya ulaştığını belirterek, proje tamamlandığında projeyle direkt bağlantılı metro hattının faaliyete geçmesi ve projenin otel, ofis ve rezidanslardan oluşan ikinci etabının inşaatının başlamasıyla birlikte bu fiyatın 6.000 TL’ye yükseleceğini tahmin ettiklerini söyledi. Projenin yüzde 42’sinin satışını gerçekleştirdiklerini belirten Satoğlu, proje tamamlandığında bugün alım yapan yatırımcılarına yüzde 60 oranında kazanç sağlayacağını söyledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Libeskind: “Kenti yeni fikirler ile buluşturacağız”

Dünyanın en önemli mimarları arasında yer alan Daniel Libeskind ise, Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İstanbul, en sevdiğim 3 şehirden birisi. Burası çok hızlı değişen, modernleşen bir şehir. Mimari bir proje ile bu 21. yüzyıl kentini daha da yukarı çekmek heyecan verici. Türkiye’de yapacağımız projelerde Metsan ile işbirliği içindeyiz. İlk projemiz, Kartal'daki Nexus projesi. Kartal çok dinamik bir bölge, hızla yeni bir merkeze dönüşüyor. Aslında Nexus ile yeni bir yerleşim alanı yaratmıyoruz. Kartal zaten oldukça eski ve yoğun bir yerleşim alanı. Bu projedeki asıl amacımız, geleneği, yeni teknoloji ve bugünün ihtiyaçları ile harmanlamak. Kenti yeni fikirlerle buluşturarak, sürdürülebilir çözümler getirmek."

Libeskind'in kentsel dönüşüm ile ilgili soruya verdiği yanıt ise şöyle oldu:

"Kent sürekli dönüşmek durumunda. Önemli olan, insanların ihtiyaçlarını merkeze almanız. Bunun için de Metsan gibi geniş mimari vizyona sahip firmalara ihtiyaç var."


"Mimarlık şiirsel bir dil"

Basın toplantısının ardından "Mimarinin Dili ve Kentsel Dönüşüm” başlıklı bir konferans veren Daniel Libeskind, dünyanın farklı noktalarında gerçekleştirdiği 9 projeyi Türkiyeli meslektaşları, sektör profesyonelleri ve yerel yöneticiler ile paylaştı.

“İletişimimi mimarlık ve tasarım üzerinden gerçekleştiriyorum. Mimarlık dili; temel, çelik, tuğla, cam gibi materyallerden oluşur. Ancak bütün bunların arasında şiirsel bir dilin saklı olduğuna inanıyorum” diyen Libeskind, projelerinde her zaman kente dair bir fikrin olduğunu ve asla tepeden inme projeler içinde olmadığını söyledi.

Konferansın yuvarlak masa bölümünde Cemal Satoğlu ile Daniel Libeskind'e, Hollandalı mimarlık ofisi UN Studio’nun kurucularından Caroline Bos ve Daniel Libeskind mimarlık ofisi ortağı Nina Libeskind eşlik etti.

Etkinlikler kapsamında ayrıca, Daniel Libeskind’in mimari projelerinin konuklara tanıtıldığı bir sergi düzenlendi. Metsan’ın işbirliği yaptığı, iç dekorasyon alanında dünyanın önde gelen isimlerinden Eric Kuster’in yarattığı iç mekanlar da etkinlikte sergilendi.


Metsan Nexus hakkında:

Metsan’ın Kartal’da gerçekleştirdiği karma projesi Nexus, Anadolu ve Avrupa yakalarının kesişme noktası olacak. Kadıköy-Kartal metrosunun Yakacık istasyonunda metro çıkışı ile direk bağlantılı, E-5 Karayolu’nun kenarında yer alan Metsan Nexus, İstanbul’un yatırım değeri yüksek bölgelerinden Kartal’da konut, otel, ofis, ticari alanlar, çarşı, meydan ve parklardan oluşan büyük bir kompleks niteliğinde... 

430 rezidans dairenin bulunduğu, deniz ve ada manzaralı 36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel kuleden oluşacak Metsan Nexus, mağaza, kafe ve restoranlardan oluşan bir meydana ve çok sayıda sosyal alana sahip.

Studio Daniel Libeskind ve Metsan İnşaat’ın işbirliğinde projelendirilen Metsan Nexus, Sabiha Gökçen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 dakika uzaklıkta ve İDO Pendik-Yalova İskelesi’ne 5 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Metroya direkt bağlantılı olması ve E-5 Karayolu’nun kenarında bulunması sebebiyle ulaşımda kolaylık sağlıyor. 

Metsan Nexus hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.