Libya'daki Gelişmeler İhracatçıları Etkiledi



Fotoğraf: Zehra Aydın

Sivas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Özde Mobilya firmasının işletme müdürü Sadi Yıldız, 15 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Şehrin konumundan dolayı bu ihracatlarının büyük bölümünü Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldız, bu bölgede yaşanan olaylardan olumsuz yönde etkilendiklerini anlattı.

İMOB 2010 mobilya fuarında genç odası dalında ikincilik ödülü aldıklarını anlatan Yıldız, ''Fuarda özellikle Libya'dan çok fazla siparişimiz vardı. Şu anda Libya'daki belirsizliklerden dolayı tırlar hazır olmasına rağmen gönderemiyoruz. Libya'ya gitmek üzere hazırlanmış 7 tır malımız var. Bir kısmı Mersin limanında, bir kısmı İstanbul'da, bir kısmı da fabrikamızda bekliyor. İnşallah bir an önce oralar eski günlerine döner'' dedi.

Bölgedeki durumun firmalarını direkt olarak etkilediğini kaydeden Yıldız, ''İhracat bizim için önemli. Özellikle Ortadoğu'da, komşu ülkelerimiz İran, Irak gibi diğer ülkelerde de aynı şeylerin olmasından endişeliyiz. Libya, Mısır, Cezayir ihracatta bizi direkt etkileyen ülkeler'' diye konuştu.

15 yıllık bir firma olduklarını, 20 bin metre karelik alanda 150 işçi ile mobilya ürettiklerini ve son iki yıldır da mobilya üretirken özellikle tasarım konusuna çok önem verdiklerini kaydeden Yıldız, aylık ortalama 500 takım oturma grubu, 500 takım da panel mobilya ürettiklerini, ihtiyaç durumunda bu kapasitelerini daha da artırabileceklerini belirtti.