Limak, Havacılıkta Kalıcı Marka Olmayı Hedefliyor

Toplam 500 milyon euroluk yatırımla 18 ayda tamamlanarak faaliyete geçen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nı krize rağmen kısa sürede tamamladıklarını söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Havacılıkta kalıcı marka olmayı hedefliyoruz. Yurtdışı ve yurtiçindeki her havacılık projesi ile ilgileneceğiz" dedi.

Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı cumartesi günü düzenlenen bir törenle açıldı. Havalimanının 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon euro karşılığı 1 Mayıs 2008'de devraldıktan hemen sonra yeni terminalin yapımına hemen başlayan konsorsiyum 30 ayda bitmesi öngörülen yatırımı 18 ay gibi rekor bir sürede tamamladı. 430 bin metrekaresi kapalı toplam 500 bin metrekare alana sahip havaalanına toplam 500 milyon euroluk yatırım yapıldı.
 
3.3 milyar euroluk kaynak yaratacak

Nihat Özdemir, dünyada küresel kriz yaşanırken kısa sürede yatırımı tamamladıklarını belirtti. Yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak yatırımın 20 yıllık kiralama dönemi sonunda kamuya kira ödemeleri, kurumlar vergisi, KDV ve istihdam vergileri dahil 3.3 milyar euroluk kaynak yaratacağını dile getiren Özdemir, grup olarak havacılık sektöründe de kalıcı olmayı hedeflediklerini açıkladı. Özdemir, "Havacılıkta kalıcı olmayı bir marka olmayı istiyoruz. Yurtdışı ve yurtiçindeki her havacılık projesi ile ilgileneceğiz" diye konuştu.

Halen 60'tan fazla havayolu şirketinin uçuş gerçekleştirdiği İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda yeni terminalin açılışı ile birlikte yurtdışı tarifeli uçuşların sayısında ciddi bir artış olması bekleniyor.