Liverpool Kültür Başkenti için Çalışıyor



2008'in Avrupa Kültür Başkenti olan İngiltere'nin Liverpool şehri, şehrin sürekli yankesiciler, uyuşturucu satıcıları ve futbolcu eşleriyle gündeme gelmesi yüzünden karşılaştığı itirazlara rağmen, bu unvana layık olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Walker Art Gallery'de düzenlenecek Eduard Manet, Claude Monet, James Tissot ve Edward Hopper sergileri, Tate Liverpool'da düzenlenecek Gustav Klimt sergisi, ünlü şef Simon Rattleın yöneteceği Berlin ve Liverpool filarmoni orkestralarının konserleri, Metropolitan Katedrali'nde düzenlenecek.

'Tavener Requiem', haftaya Ringo Starr'ın, haziran ayında ise Paul McCartney'nin vereceği konserler yetkililere göre sadece başlangıç. Ancak şehrin 20 milyon pound borcu, son anda kotarılmış gibi görünen bir 2008 kültür programı, programa dair 'berbat' diye adlandırılan bir web sitesi ve bir kültür şehrine yakışmayacak biçimde şehir merkezinde sayısız boş apartmanı da mevcut.

Elvis Costello da Liverpool'lu
Liverpool'lular ise, bu unvanı şehirlerinden çıkan Elvis Costello ve Beatles gibi ünlü sanatçılara bağlıyorlar ve şehrin yine insanları sayesinde bu işten alnının akıyla çıkacağını düşünüyorlar. Walker Art Gallery'de 28 Ocak-7 Mart tarihleri arasında, Galli sanatçı Ben Johnson Liverpool'un dev boyutlarda bir panoraması üstünde çalışacak. Nisan ayında Anglican Katedrali, ekimde Metropolitan Katedrali gezilebilecek. Tüm yıl boyunca Playhouse Dans Merkezi'nde ve Everyman Tiyatrosu'nda ardarda iddialı gösterilerin düzenlenecek.