Londra Mimarlık Festivali



Londra Mimarlık Festivali’nin teması, 2012 yılında Londra’da gerçekleştirilecek olan olimpiyat oyunlarına da bir davet çıkarmak amacıyla bu yıl “Welcoming City / Davetkar Şehir” olarak belirlendi. “The Architecture Foundation”, “New London Architecture” ve “RIBA London” tarafından düzenlenen etkinlik 19 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında Londra Mimarisinin 50 Yılı Sergisi, 30 şehri içeren Uluslararası Mimarlık Vitrini sergisi, kent merkezi ve Doğu Londra arasına yeni bir geçit için 'Aldgate Arch 2012' adındaki uluslararası tasarım yarışması, atölye çalışmaları ve yaya ve bisiklet turlarının da yapılacağı gelen bilgiler arasında.

"Londra Mimarlık Festivali" için çok heyecanlı olduklarını söyleyen Festival’in kurucusu Peter Murray, bu etkinliği olabildiğince Londra’da yaşayanlarla kutlamak istediklerini söylüyor.

Toplam 800’ün üzerinde etkinliğin gerçekleştirildiği 2008 Londra Mimarlık Festivali’ne 250.000’den fazla kişi katılmıştı.