Londra Olimpiyatları'na İki Yıl Kaldı



Londra'da düzenlenecek olimpiyatların meşalesinin yakılmasına tam olarak iki yıl kala Olimpiyat Parkı'nda özel etkinlikler düzenlendi. Olimpiyat Parkı'nda inşaat çalışmalarının yüzde 70'i tamamlanmış durumda. Etkinliklere katılanlar arasında Amerikalı dört kez olimpiyat şampiyonu Michael Johnson da yer alıyor.

İnşaatta katedilen mesafe organizatörleri memnun ederken, asıl sorun 9.2 milyar sterlin civarında tahmin edilen maliyet üzerine düğümleniyor. Olimpiyat komitesinin bu yıl 27 milyon sterlin kesintiye gitmesi gerekiyor. Gelecek yıl yapılacak kesintinin miktarı ise sonbaharda açıklanacak.

BBC'nin yaptırdığı bir araştırma olimpiyatlara desteğin giderek artmakta olduğuna işaret ediyor. Araştırmaya katılan Londralıların olimpiyatlara desteği 2005 yılına göre yüzde 30 artış gösteriyor. Katılımcıların yüzde 73'ü Londra'nın evsahipliğine destek veriyor.

Ancak kaygılar da yok değil. Olimpiyatların kente yaklaşık bir milyon ek ziyaretçi getirmesi bekleniyor. Katılımcıların yüzde 55'i ulaşım sisteminin bu ek yolcuları taşımada yetersiz kalacağı görüşünde. Londra Metrosu yetkilileri ise, 2012'de olimpiyatlara hazır olacaklarını söylüyor.

Araştırmanın katılımcılarına sorulan sorulardan biri de, olimpiyatlar sırasında nerede olacaklarına ilişkindi. Her 12 Londralıdan biri Olimpiyatların yaratacağı kalabalıktan kaçınmak için oyunlar süresince kenti terkedeceklerini söylüyor.