Londra'da İstanbul Hissiyatı



Londra’da yaşayan Türk fotoğrafçı Vehbi Koca’nın İstanbul fotoğraflarından oluşan ‘His/tanbul’ başlıklı sergisi Londra’daki 12 Star Gallery’de sergilenecek. 31 Mart’ta açılacak sergide Koca’nın Sirkeci, Eminönü ve Piyer Loti gibi yerlerde çektiği İstanbul kareleri görülebilecek. Avrupa Birliği Komisyonu ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen ‘His/tanbul’ aynı zamanda, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında.

Vehbi Koca’nın, ‘His/tanbul’ projesinde, sanatçının gözünden İstanbul manzaraları Londra’lı sanatseverlerle buluşacak. Boğaz’da bir bankta oturmuş balık tutan balıkçıdan, elindeki bir kafeste muhabbetkuşunu taşıyan küçük bir çocuğa kadar İstanbul‘u anlatan figür ve karakterlerin fotoğraflarından oluşan ‘His/tanbul’da kendi İstanbul’unu tasvir eden Koca, fotoğraf disiplininin dikte ettiği limitleri özgün tarzıyla genişletmeye çalışıyor.

Uluslararası çapta bir belgesel ve güzel sanatlar fotoğrafçısı olan Vehbi Koca, ‘Distant Countries’ (Uzak Ülkeler) başlıklı projesiyle 2004’te Milenyum Komisyonu tarafından ödüle layık görülmüştü. Koca’nın ‘City: Chaos and Charm’ (Şehir: Kaos ve Cazibe) başlıklı projesi de küratörlüğünü yaptığı İFSAK 1. Uluslararası İstanbul Fotoğraf Bienali’nde sergilenmişti. Koca’nın sergisi 16 Nisan’a kadar açık kalacak.