Louvre Müzesi İstanbul'da

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Louvre Müzesi'nin İslam Eserleri Koleksiyonu'ndan 200'ü aşkın esere ev sahipliği yapacak. Türk Telekom'un sponsorluğunda gerçekleşecek 'Louvre'dan İstanbul'a... İslam Sanatının Üç İmparatorluk Merkezi: İstanbul, İsfahan, Delhi' başlıklı sergi Ocak 2008'de açılacak. SSM Müdürü Nazan Ölçer, SSM ile Louvre arasında imzalanan beş yıllık kültürel/bilimsel işbirliği anlaşması kapsamında gerçekleştirilecek sergide, Louvre'un İslam Eserleri Koleksiyonu ve Paris Dekoratik Sanatlar Müzesi'nden 200'ü aşkın eserin yer alacağını belirtti. Sergi, Louvre Müzesi'nden ilk kez çıkacak Osmanlı, İran-Safevi ve Hint-Moğol diye tanınan Babür İmparatorluğu dönemine ait eserleri içerecek.

Ölçer, eserleri Louvre uzmanlarıyla birlikte seçtiklerini, bugüne kadar çoğu kişinin göremediği eserlerin getirileceğini dile getirdi. Sabancı Müzesi Yürütme Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Louvre ile ortaklığımızın ilk ve önemli meyvesi" dedi.

Louvre'dan uzmanlar da üç ay sürecek sergi boyunca İstanbul'da konferanslar verecek. İstanbul'a getirilecek seramik, grafik, halı, tekstil ürünleri ve mimari objelerden oluşan parçalar, 30 yıldan fazla süredir sergilenmeyen eserlerden seçildi.