LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Yarışması



TSMD'den yapılan açıklamada, LÖSEV'e destek amacıyla yarışma organizasyonu için alınacak bedelin talep edilmediği, ayıca sergi ve kolokyum organizasyonlarının da dernek tarafından üstlenildiği belirtildi. Tüm danışman ve asli jüri üyeleri ile raportörler de çalışmalarının karşılığını almayarak LÖSEV 'e bağış yapmış olacaklar.

Amaç

Kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin rekabet yolu ile geliştirilmesine, çok sayıda seçenekten ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesine, müelliflerinin saptanmasına ve güzel sanatların teşvikine; ayrıca, ilgili mesleklerin gelişmesine, etik değerlerin yerleşmesine, uluslararası rekabet gücü kazanmalarına uygun ortam sağlamak.

Yarışmanın Konusu
Modern kent yaşamının gereği olan otomobil ve benzeri motorlu taşıtlar, cep telefonu, tablet ve benzeri elektronik araç ve gereçler, fiber optik kablolar, internet bağlantıları ve benzeri iletişim araçlarının yaydığı radyoaktif ışınlar, hız ve gürültü, hava, su ve gıda kirliliği, hızlı üretim ve hızlı tüketimin neden olduğu sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve çeşitli diğer etkenler altındaki modern insan, kent yaşamının baş döndüren temposu içinde çoğu zaman yaşam tarzını ve koşullarını, gözden geçirme ve iyileştirme potansiyellerini göz ardı etmektedir.

LÖSEV modern kent insanına belli aralıklarla rutin temposunun dışına çıkması ve gündelik yaşamın tüm olumsuz etkilerinden kurtulması, daha iyi ve sağlıklı yaşama potansiyelinin farkına varması ve yeni sağlıklı bir yaşam tarzına geçiş yapması ve yaşamını buna göre yeniden düzenlemesi yönünde karar almasına olanak sağlayacak ortamlar sunmak üzere bir Doğal Yaşam Merkezi'ni yaşama geçirmek arzusundadır. Bu merkezde ekolojik-organik tarım yapılması, doğal çevrede var olan biyolojik çeşitliliğin korunması, atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde doğaya geri kazandırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi, doğal yaşamın günümüz koşullarında da sürdürülebilmesi ilkelerini gözetmeyi benimsemektedir. Bu bağlamda, Doğal Yaşam Merkezi'nin konuklarının konaklama, arınma, sağlıklı yaşam eğitimi ve rekreasyon ve organik tarım ve hayvancılık ürünlerine yönelik gereksinmelerini karşılaması beklenmektedir.

Asli Jüri Üyeleri
İlhan KURAL (Jüri Başkanı), Mimar (ODTÜ)
Prof. Dr. Nur ÇAĞLAR, Mimar (ADMMA)
Mustafa Mürşit GÜNDAY, Mimar (ADMMA)
Can KUBİN, Şehir Plancısı (ODTÜ)
Ekin ÇOBAN TURHAN, Mimar (GÜ)
Gökhan AKSOY, Mimar (ODTÜ)
Dr. Gaye ÇULÇUOĞLU, Peyzaj Mimarı (AÜ)

Yarışma Takvimi
Yarışmanın ilanı: 24 Haziran 2013
Soru sorma için son gün: 25 Temmuz 2013
Cevapların yarışmacılara gönderilmesi: 05 Ağustos 2013
Projelerin teslim edilmesi için son gün: 27 Eylül 2013 (saat 19.00)
Posta ile gönderilen projelerin kabülü için son gün: 30 Eylül 2013 (saat 19.00)
Jüri değerlendirme çalışması başlangıcı: 04 Ekim 2013
Yarışma sonuçların ilanı ve sergi başlangıcı: 07 Ekim 2013
Kolokyum ve ödül töreni tarihi: 30 Ekim 2013 (saat 17.00)

Ödüller
1. Ödül: 50.000 TL
2. Ödül: 35.000 TL
3. Ödül: 25.000 TL
Mansiyon (5 adet): 15.000'er TL

Şartname için tıklayınız.

Reklam Goruntulenme Bolumu